10 Yöntemle Araba Deri Koltuk Bakımı 2022 (Profesyonel Bakım)
10 yöntemle araba deri koltuk bakımı nasıl olur merak edenler buraya! Uzun bir yolculuk mu dersiniz, her gün evinizden işinize, işinizden evinize giderken mi dersiniz, deri bir araba koltuğunda sürüş ve yolculuk yapmanın keyfine diyecek yoktur.
Araç Deri Koltuk Bakımı
Araçlarda deri kaplama bulunması her ne kadar bir lüks göstergesi olarak nitelendirilse de görünümü oldukça hoş olan deri koltukların birbirinden önemli avantajları vardır. Diğer koltuklara göre temizlenmesi daha kolay ve kullanışlı olan deri koltukların alıcısı da daha fazladır.
Kumaş koltuklu otomobillere göre daha etkileyici ve daha rahat olan deri koltukların temizliği de bir o kadar önemlidir.
Araç sürücülerinin araç kullanımını çok daha konforlu bir hale getirmeyi amaçlayan deri oto koltukların bakımı da bir o kadar önemlidir. Günlük aşınmalar, yıpranmalar, güneşe maruz kalmalar gibi dış etkenlere çok hassas olan deri araba koltuklarınızın bakımını devamlı yapmanız gerekmektedir.
Derinizin güneşte çatlamasını veya solmasını önlemek ve dış etkenlerden korumak için, deri araba koltuklarınızı ve döşemelerinizi en az üç ayda bir temizlemeniz gerekmektedir.
Aracınızın deri koltuk bakımını nasıl yapmalısınız?
Bu makalemizde Aracınızın deri koltuk bakımını nasıl yapmalısınız? sorusunun cevabını 10 farklı yöntemle bulacaksınız.
Yöntemlerimize geçmeden önce deri koltuğunuzdaki toz ve kirlerden nasıl temizleneceğinizi bilmeniz gerekmektedir. Sıvıları kullanmadan önce ilk olarak küçük bir yüzeyde deneme yapıp, daha sonra tüm alanı temizlemeniz gerekmektedir. Koltukların iki parçasının birleştiği bölümü özenle temizledikten sonra sıvı malzemeler ile temizlemeye geçilmelidir.
İşte Arabalarda Deri Koltuk Bakımı İçin 10 Yöntem!
- İlk yönteminiz taşınabilir bir elektrikli süpürge olmalıdır. Deri koltuklardaki kırıntılar, toz ve kirleri temizleyecek süpürge sayesinde kalıcı hasarlar önlenecektir. Elektrikli süpürgeyle herhangi bir gıda kırıntıları, dışarıdan gelen kir ve tozlar temizlenerek deri koltuklarınızda çizikleri önleyebilirsiniz. Minder ve sırt bölgelerindeki toz ve kir artıklarının da temizlenmesi gerekmektedir.
- İkinci yöntem ise deri koltuklarınıza deri temizleyici uygulamalısınız. Herhangi bir leke ve kir kalmaması için deri kaplama olan her bir panele deri temizleyici uygulayarak, lekelerin çıkmasını kolaylaştırın.
- Üçüncü yöntem olarak mikrofiber bez kullanımı ile deri koltuklarınızın bakımını yapabilirsiniz. Dairesel hareketlerle, çok hafif bir şekilde kir, leke ve yağları nazik bir şekilde temizleyerek inatçı lekeleri deri koltuklarınızdan çıkarabilirsiniz. mikrofiber malzemenin yumuşak lifleri sayesinde, arabanızın deri koltuklarınızı çizilmelere karşı koruyacaksınız. Ayrıca mikrofiber bez ile aracınızın deri koltuklarını parlatabilirsiniz.
- Deri koltuklarınız aynı sizin cildiniz gibi güneşe uzun süre maruz kalan deri koltuklarınız kırılgan olabildiği için deri besleyici bakım kremi dördüncü yöntem olabilir. Bu kremler sayesinde aracınızın deri koltuklarına özel bakım yapmış olur, deri yüzeyi koruyarak, temizliğini sağlayabilirsiniz.
- Beşinci yöntem ise deri temizleyici koruyucu ile aracınızın deri koltuklarını sıkı bir şekilde bakıma sokabilirsiniz. Yıl boyunca belli aralıklarla kullanacağınız deri temizleyici koruyucu sayesinde deri koltuklarınızın bakımı yapılacaktır.
- Diyelim ki elinizde bir deri bakım ürünü yok ve deri koltuklarınızı temizlemek zorundasınız. Pratik olarak hazırlayabileceğiniz altıncı yöntem ile deri koltuklarınızı silebilirsiniz. Beyaz sirkeye bir avuç keten tohumu atıp karıştırarak, pamuklu bir bezle silebilirsiniz.
- Yedinci yöntem olarak deri koltuklarınıza dökülen yemekleri de elinizde herhangi bir deri temizleyici malzeme yoksa aracınızda küçük bir paket karbonat bulundurarak, dökülen yemeğin üzerine döküp, pamuklu bez ile silerek, deri koltuğunuzu tertemiz yapabilirsiniz.
- Sekizinci yöntem olarak size bir önerimiz olacak. Deri koltuklarınızın temizliğini yaparken fırça ve sert başlıklı süpürgeler kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü fırça ve sert başlıklar dikkatsizlik sonucu deriyi çizebilir ve aracınızda deri koltukların görselliğini bozabilir.
- Araba deri koltuk bakımı için dokuzuncu yöntem ise deri koltuklar parlak bir yapıya sahip oldukları için bu parlaklığı da muhafaza etmek gerekir. O nedenle badem yağı ile vazelini bir kabın içerisinde karıştırarak, temiz ve yumuşak bir bezle koltuğa uygulamanız, deri koltuğunuzu daha bakımlı ve canlı tutacaktır.
- Son olarak onuncu yöntemde deri koltukların bakımı için gayet basit bir yöntemdir. Deri koltuk temizliği ve bakımı üzerinde çok dikkat edilmesi gereken bakım ve temizlik türü olduğu için, sirke ve su karışımı, araç deri koltuklarınızın temizliği esnasında sizlere etkili sonucu verecektir.
- Deri koltuklar çok hassas olduğu için bu tavsiyeler üzerine çok fazla taşmamanızı öneririz. 10 Yöntemle Araba Deri Koltuk Bakımı 2022 tavsiyelerimizin yanı sıra, temizlik bittikten sonra tabi ki bununla kalınmamalı ve temizlik sonrası koltuklarınız ve döşemelerinizin kuruması için havalandırma yapılmalıdır. Sıvı malzemeleri kullanırken deri koltuklarınızda iz kalmamasına da özen göstermeniz gerekmektedir.
- Ayrıca ileriki süreçte deri koltuklarınızda herhangi bir çatlama veya solma gibi sorunları yaşamamak için, aracınızı çok fazla süre güneş altında bırakmamanız gerekmektedir.
Sık Sorulan Sorular
Deri araba koltuklarını nasıl temizlenir?
Deriyi ıslatmamaya dikkat ederek koltukları silmek için yumuşak, nemli bir bez kullanın. Yumuşak bir bezle uygulanan deri kumaş temizleyici kullanabilirsiniz.
Deri araba koltuklarını ne sıklıkla temizlenmeli?
Deri araba koltukları haftada en az bir kez silinmelidir. Kir ve döküntülere maruz kaldıklarında daha sık temizlemek en iyisidir.
Deri araba koltuklarını temizlerken nelerden kaçınılmalı?
Yüzeye zarar verebileceğinden, deri üzerinde asla sert temizleyiciler veya aşındırıcı ovma pedleri kullanmayın.
Bizlere sunduğunuz bu güzel bilgilendirme için teşekkürler Yaren Hanım.