Rover 620 Si ve Ti Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Rover’ın lüks ve güçlü aracı olan 620 modeli nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Rover 620, Si ve Ti paketlerini inceleyip, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

İngiliz otomobil üreticisi olan Rover, 90’lı yıllar ve 2000’lerin başında ülkemizde modellerini satmış bir markadır. Rover otomobil üretirken Honda ile işbirliği içine gitmiştir. 620 üretilirken de Honda Accord’un platformu kullanılmıştır. 620, 1993 – 1999 yılları arasında üretilmiş E segmenti bir otomobildir. Aynı yıllar arasında ülkemizde de satılmıştır.

Rover 620 Si ve Ti Nasıl Bir Araba?

E segmenti yani lüks sınıfta yer alan bu araba, parasına göre en çok donanım ve konforu sunan bir markadır. Eğer bir Rover 620 alacaksanız Si olanını almanızı tavsiye ederim. Bunu neden dediğimi aşağıda motor teknik özellikleri kısmında anlatacağım. Gayet oturaklı bir araba olan 620’de 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımana yer verilmiştir. “ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, klima, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar, deri koltuk döşemeleri, ahşap şeritli kapı içi ve orta konsol çizgileri” gibi pek çok özelliğe sahiptir. İki farklı motor gücüne sahip modeliyle satılmıştır. Bunlara şimdi “Si ve Ti” olmak üzere iki başlık altında bakalım.

İlginizi çekebilir : ” Rover 416 Nasıl Araba

Rover 620 Motor Teknik Özellikleri

620 Si : Eğer bir 620 alacaksanız bu motora sahip bir tanesini almanızı öneririm. 2.0 litre hacimli motoru 131 beygir ve 178 Nm tork güç üretiyor. Motorun bazı parçaları Honda Accord ile uyumlu olduğu için biraz daha bulunabilir. Şehir içinde 12, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir.

620 Ti : 90’lı yılların en güçlü turbo benzinli motorlarından bir tanesidir. Çok fazla tercih edilmemiştir ama oldukça performanslıdır. 200 beygir ve 237 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 13.5, şehir dışında 8.7 litre yakıt tüketim verisi vardır. Bu motorun parçalarını bulmak samanlıkta iğne aramakla eş değer.

Rover 620 Arkadan Görünüşü

Rover 620 Kullanıcı Yorumu

Çevremde herkes uğraşma git bir Tofaş al başın ağrımaz demesine rağmen ben gidip bir 620 aldım ve bir yıl kadar dayanabildim. Zaten cebimdeki birikimimi bitirdikten sonra satmak zorunda kaldım. Öncelikle iyi yönlerini anlatmakla başlayalım. İçi gayet kaliteli ve konforludur. Tıpkı bir makam arabası edası var. Neyse koltuklarında kullanılan deri kaplama gayet kalitelidir. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen yırtılma ve soyulma gibi şeyler olmuyor.  Rover 620’nin içi çok geniştir. Arka koltuklarına 4 yetişkin bir sığabilir. 3 yetişkin erkek rahat rahat yolculuk yapabilir. Arka diz mesafesi çok geniştir. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde kaliteli deri benzeri kaplamaya yer verilmiş. Öyle çatlama ve solma gibi şeyler asla olmuyor. Ben Si modelini kullandım ve gayet performans olarak yeterli geliyordu. Şehir içinde dik bir rampada durduğunuzda gaza basınca gitmem demiyor. Ayrıca ivmelenmesi çok güzel. Ses yalıtımı çok başarılıdır. Zaten motoru da gayet sessiz çalışıyor. Uzun yol ve yüksek hızlarda ise güven veriyor. Hani kemikli araba, tok kapı sesi derler ya, adamlar 90’lı yıllarda o şekil güven veren bir otomobil yapmışlar. 180 – 200 km/s hızı rahatlıkla deviriyor. Ayrıca yüksek hızlarda bile yol tutuşu çok üstün. Direksiyonunda ise en ufak bir titreme dahi olmuyor. Uzun yolda çok konforlu diyebilirim. Frenleri gayet güçlüdür ve 620’nin ağır kasasını bile kısa mesafe içerisinde durdurabilir.

Şimdi gelelim buz dağının görünmeyen yüzüne. Ben bu arabayı aldım bir gün sonra arıza açtı. Onu yaptırdım başka bir yerinden, onu yaptırdım başka bir yer derken en sonunda motor yedi. Meğer Roverların Honda motorları diye tabir edilenler Honda motoru değilmiş. Rover, bu motoru Honda’ya vermiş. Hâl böyle olunca motor ömrü de kısa olmuş oluyor. Neredeyse bir 620 parası harcadıktan sonra sıfırı tükettim ve satıp kurtuldum. Bir daha kapıya asla Rover bastırmam diyorum

Rover 620 Alınır Mı?

Evet çok kaliteli olmasına rağmen elektronik aksamının fazla olması arızasının da çok çıkmasına neden oluyor. Yol kenarlarında tonla terk edilmiş Rover ile karşılaşabilirsiniz. Bunun sebebi sahiplerinin artık yaptırmaktan bıkıp o arabaları terk etmesinden kaynaklanıyor. Honda Accord’un bile yedek parçaları öyle çabuk bulunmazken, Rover 620’nin hiç bulunmuyor. Hiç kendinize macera aramayın. Özellik ve donanımına kanıp almayın.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu