Rover 416 Si ve SLi Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

İngiliz otomobilin üreticisi Rover’ın 416 modeli nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Rover 416 Si ve Sli inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Rover bir dönemler İngiltere’nin en büyük otomobil üreticisi konumundaydı. Ancak 90’lı yılların başında girdiği ekonomik krizden çıkmak için önce Honda ile işbirliği yapmış, daha sonra BMW tarafından satın alınmıştır. Ancak istenilen satış rakamlarını yakalayamadığı için Rove 2005 yılında iflas ederek kapatılmıştır.

İlginizi Çekebilir : ” Rover 414 Nasıl Araba?

Rover 416 ise, d segmenti yani orta üst sınıf bir otomobildir. Ülkemizde ilk olarak 1996 yılında satılmaya başlamıştır. 2000 yılında ise satışı sonlandırılmıştır. Zaten 416’dan kısa bir dönem sonra Rover tamamen Türkiye’den çekilmiştir.

Rover 416 Si Nasıl Bir Araba?

Rover 416 parasına göre baktığınız zaman en donanımlı ve güzel otomobillerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu araba ile Honda Eurocivic aynı platformanda üretilmiştir. Ancak bilinen bir yanlışı şöyle düzeltelim. Rover, Honda fabrikasında değil, Honda, Rover fabrikasında üretilmiştir. Bu sebeple Euro Civic’ler daha çok İngiliz malı bir arabadır. Neyse biz konumuz olan Rove 416’ya dönelim. Bu arabada 5 ileri manuel ve 4 ileri tam otomatik şanzıman seçenekleri bulunmaktadır. Türkiye’de Si ve SLi donanım paketleriyle satılmıştır. En çok tutulan paketi “Si” olup “ABS, hava yastığı, klima, dört cam otomatiği, hidrolik direksiyon ve elektrikli aynalar” gibi özelliklere sahiptir.

Rover 416’nın motor teknik özelliklerine değinecek olursak kaputunun altında 1.6 litre hacimli benzinli motor bulunmaktadır. Bu motor 111 beygir ve 150 Nm tork güç üretmektedir. Eğer Rover’a LPG taktıracaksanız BRC marka olanını öneririm. Diğerlerinde motorda sorunlar olabiliyor. Şehir içinde 9.5, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketmektedir.

Rover 416 Si ve SLi Kullanıcı Yorumu

Evet bu araba için herkesin ön yargısı var. Bana da almadan önce parçasını bulamazsın, ikinci eli yok son sahibi olursun gibi pek çok şey söylediler. Ancak buna rağmen Tofaş almaktansa gidip bunlardan bir tanesini aldım 4 yıl boyunca kullanıp sattım. Öncelikle konfor adına alabileceğiniz en ucuz otomobillerden bir tanesi. Onda olan yolcu rahatlığını bugün pek çok arabada bulamazsınız. D segmenti bir araba olması sebebiyle içi geniştir. Arka koltuklarına 3 yetişkin rahatlıkla sığabilir. Bagaj hacmi de oldukça geniştir. Ben tatile giderken bebek arabası ve bavulları atıp rahat rahat gidebiliyordum. Motor performansı ise idare eder. Yokuşlarda ivmelenirken klima açıksa biraz bayılıyor. Ama yüksek devir kullanırsanız sıkıntı olmuyor. Donanımlarını zaten yukarıda saydım. O yüzden çok konforlu bir araba olduğunu söylememe gerek yok. Kronik arızası bende cam motorları çok çabuk bozuluyordu. Ancak bu bana has bir şey olabilir bilmiyorum. Uzun yolda ise uçak gibi konforu vardır. Motor ve yol sesini içeriye çok az alır. Yol tutuşu bu paralara göre baktığınız zaman en iyi otomobillerden bir tanesidir. Frenleri gayet güçlüdür ve arabayı kısa mesafe içerisinde durdurabilir. Rover 416’nın motoru hararete çok duyarlı bu sebeple eğer alırsanız mutlaka soğutma sistemi bakımını yaptırın.

Rover 416 Si ve SLi Alınır Mı?

Öncelikle bir Rover 416 alacaksanız mutlaka Si olanını almanızı tavsiye ederim. Çünkü tutulan paketi budur. Yedek parçaları bulunuyor mu diye soracak olursanız ben Ankara’da aradığım hiç bir parçayı bulmakta zorluk yaşamadım. Ayrıca yedek parça fiyatları öyle yüksekte değil. Honda Euro Civic ile uyumlu parçalar olduğu için ne aradığınızı bilin yeter. Mesela ben porya bilyalarını Honda parçacısından alıyordum. İkinci el piyasası çok hızlı değildir ama elde kalıp satılmayacak arabalardan değil.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

  1. Merhaba Metin bey. Bende Erzurumluyum. Hala otomotiv sektöründemisiniz ? Yazınızı yeni okudum. 1998 model Rover 416 si buldum. 250 bin km de. 175 bin TL istiyor. Şu anda parça sıkıntısı yaşarmıyım. Bu fiyata bu kadar donanımlı araç yoktur. Sonrasında satanlbilirmiyim ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu