Citroen C6 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Fransız otomobil üreticisi Citroen’in lüks sınıf aracı C6 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız Ayrıca Citroen C6 inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Citroen’in E segmentindeki lüks otomobili olan C6, 2006 -2009 yılları arasında üretilmiş bir arabadır. Ülkemizde de az sayıda da olsa satılmıştır. Ancak çok az tutulan bir arabadır.

Citroen C6 Nasıl Bir Araba?

Tasarım olarak çok garip görünen bir arabadır. Ön farkları kaput üstüne doğru uzanırken arka stop farları bagaj kapağı üstüne doğru uzanmaktadır. Tam bir makam arabası olan C6, Fransa’da pek çok bürokrat tarafından makam arabası olarak kullanılmıştır. Donanım olarak aklınıza gelebilecek her şeye sahiptir. “ABS, ESP, dijital klima, ısıtmalı ve elektrikli ayarlanabilir koltuklar, multimedya ekranı, hız sabitleyici, 10 hava yastığı, deri koltuk döşemeleri vs.” gibi pek çok özelliğe sahiptir. 6 silindirli 2.7 litre hacimli 204 beygirlik HDi motor ve 3.0 litrelik yine 6 silindirli 211 beygirlik iki farklı motor seçeneği bulunmaktadır.

Citroen C6 Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşım bunlardan bir tanesini almış ve benimde test etme fırsatım oldu. Öncelikle çok lüks ve donanım olarak aynı yaştaki çoğu arabada olmayan özellikleri barındırıyor. Koltuklarında hakiki deri döşeme kullanılmış. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde ahşap kaplama var. İçi muhteşem genişlikte. Tam bir makam arabası gibi. Arka diz mesafesi o kadar geniş ki oturan kişi bacak bacak üstüne bile atabilir. Benim kullandığım 3.0 motorlu olanıydı. Şehir içinde muhteşem bir hızlanması var. Gaza yüklenince insanın kafasını geriye çarptırıyor. Otobanda yüksek hız testi yapmak için çıktım. 230 km/s hıza kadar hiç zorlanmadan çıktı. Yol tutuşu olarak gördüğüm en iyi araba diyebilirim. Artık nasıl bir süspansiyon sistemi kullandılarsa yolda hiç bir çukur ve engebe arabanın içinde hissedilmiyor. Çoğu arabanın 90’la giremediği virajlara 150 ile rahatça geçebiliyor. Tek kelimeyle mükemmel bir araba yapmışlar.

Citroen C6 Alınır Mı?

Evet asıl mesele C6’nın yedek parçaları bulunuyor mu olacak. Bu konuda şunu net olarak söyleyebiliriz Türkiye’de yedek parçaları yok. Bu sebeple alırsanız eğer ve yedek parça ihtiyacınız olursa Fransa’dan gelmesini beklemek durumunda kalırsınız. Yakıt tüketimi de biraz fazla. 100 km/’de 16,8 litre yakıt tüketiyor şehir içinde. Bence özel bir merakınız yoksa parasının ucuzluğuna aldanıp alınacak arabalardan değil.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

2 Yorum

  1. Merhabalar ben yıllardır Citroen marka araçlara binerim ve 3 yıldır C6 binicisiyim sizin yazınızı abartılı ve eksik gördüm bu sebepten yazdım.
    Öncelikle 2005 2012 yılları arasında üretilmiş bir model .
    Araç 2.7 HDI 3.0 HDI 2.02 HDI ve 2.0 HDI dizel 3.0 benzinli modelleri olan bir araçtır .
    Ben 2.7 HDI sahibiyim bu güne kadar İstanbul Ankara İzmir ve Antalya gibi buyuk şehirler dahil birçok yerde kullandım hiç 16 lt rakamı gormedim. Benim aracım şehir içi kullanımda 8 ila 9 lt . Şehir dışı kullanım ise ortalama 90 140 km aralığında 6 7 lt yakıt tüketimi var çok basabilirseniz bu en çok 8 lt yi goruyor. 0 100 testi sağlıklı olan araçta 8- 9 sn dir. Aynı motor range rover’da da var o 14-13-16 litre yakıtlar yakıyor çünkü range rover’lar hem kasa ağır hem de tek turbo var bu araçlarda çift turbo olduğu için daha az yakıt tüketim vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu