Subaru Legacy Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Japon otomobil üreticisi Subaru'nun d segmenti modeli olan Legacy nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız.

Subaru Legacy Nasıl Araba araştırması yaparken geldiniz. Doğru yerdesiniz. Japon otomobil üreticisi Subaru’nun d segmenti modeli olan Legacy nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Subaru Legacy inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Ülkemizde Japon markası denilince aklımıza ilk olarak Toyota ve Honda gelmektedir. Ancak Subaru gibi muhteşem bir marka Türkiye’de reklam stratejisi yüzünden çok fazla tutulmamıştır. Legacy Subaru’nun ülkemizde ilk olarak 1990 yılında satmaya başladığı modeldir.

1991 yılında satışı durmuş 1995 yılında yeni kasası ile yeniden başlamıştır. 2001 yılına kadar satıldıktan sonra tekrar satış durmuş ve 2004 yılında yeniden başlamıştır. Son kasası 2012 yılına kadar satılmıştır. Yani Legacy’nin ülkemizde aralıklı da olsa 20 yıldan fazla bir geçmişi bulunmaktadır.

Subaru Legacy Nasıl Bir Araba?

Subaru Legacy Nasıl Araba sorusuna şöyle başlangıçla cevap verelim. Subaru denildiği zaman insanın aklına dört çeker modeller gelmektedir. Bana göre dünyada 4X4 otomobil deyince en iyisi Subaru’dur. Legacy’de 5 ileri manuel ve 4 ileri tam otomatik şanzımanlar mevcuttur.

Genelde Sedan kasa olarak satılmış olsa da nadir olarak hatchback ve station wagon kasa tipleri vardır. Business, Comfort, Elegance, GL, Limited ve Sportwagon donanım paketleri bulunmaktadır.

“ABS, ESP, dijital klima, hız sabitleyici, hidrolik direksiyon, sürekli dört çeker aktarma sistemi, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar ve altı hava yastığı” gibi özelliklere sahiptir. Subaru Legacy, konfor ve spor sürüşü bir arada sunan D segmenti bir otomobildir. Motor teknik özellikleri ise şu şekildedir;

1.8 Benzinli : Türkiye’ye ilk getirilen yani 1990 – 1991 model Subaru Legacy’de yer almış motor seçeneğidir. 1.8 litre hacimli bu motor 103 beygir ve 145 Nm tork güç üretmektedir. Legacy’nin kasasına biraz güçsüz kalmaktadır. LPG ile uyumlu olup şehir içinde 11, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketimi vardır.

2.0 Benzinli : 1995 ile 2012 model yılları arasında satılanlarda yer almış 4 silindirli motordur. 150 beygir ve 196 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile tam uyumludur. Şehir içinde 11, şehir dışında 6.4 litre yakıt tüketimi vardır. Eğer bir Legacy alacaksanız bu motora sahip bir tanesini almanızı öneririm. Zaten en çok tutulan motoru 2.0 olanıdır.

2.0 TD : Çok sayıda satılmış turbo dizel motor seçeneğidir. 150 beygir ve 350 Nm tork gibi muhteşem bir performansa sahiptir. O dönemler Türkiye’de satılmış en güçlü dizel motorlar arasındadır. Şehir içinde 7, şehir dışında 4.8 litre yakıt tüketmektedir. 2008 ile 2011 model yılları arasında satılmıştır.

2.5 Benzinli : Dört çeker aktarma sistemini en iyi taşıyan motor seçeneğidir. 4 silindirli 2.5 litre hacimli bu motor 165 beygir ve 226 Nm tork güç üretmektedir. Boxer motor olup şehir içinde 11.5, şehir dışında 7 litre yakıt tüketmektedir.

3.0R Benzinli : Ülkemizdeki yüksek vergi sebebiyle çok az sayıda satılmış motor seçeneğidir. 6 silindirli olup 245 beygir ve 297 Nm tork güç üretmektedir. 0-100 hızlanması sadece 6.6 saniyedir. Şehir içinde 18, şehir dışında 9 litre yakıt tüketmektedir. Dediğimiz gibi yüksek vergisi ve yakıt tüketiminin fazla olması sebebiyle çok fazla tutulmamıştır.

Subaru Legacy Arkadan Görünümü

Subaru Legacy Kullanıcı Yorumu

Subaru Legacy Nasıl Araba konusunda bazı şeyler yerine oturmaya başladı zihninizde. Bunu daha fazla netleştirmek için kullanıcı yorumu çok önemli. Bir Subaru hayranı olarak 2011 model Legacy sahibiyim ve 8 yıldır kullanıyorum. Şuan Türkiye yollarındaki en iyi d segmenti otomobil olduğunu bilin. Neyse öncelikle anlatmaya içinden başlayım. Ön göğüs gayet geniştir ve ön tarafının genişliği de yeterli seviyedir.

Koltukları diğer arabalara göre daha geniş bir oturum alanına sahiptir. Ön göğüs, torpido üstüne kapı içlerinde kaliteli bir kaplama kullanılmıştır. Ancak orta konsolda kullanılan plastik kalitesini ben pek beğenmedim.

Ayrıca biraz daha şık ve modern olabilirdi diye düşünüyorum. Sanki 90’lı yılların arabalarını andırıyor. Arka tarafının genişliği ve diz mesafesi uzunluğu en iyilerden bir tanesidir. Arka tarafta 4 yetişkinin bile yolculuk yaptığı olmuştur. 2.0 motorunun performansı güzeldir.

Şehir içinde ara hızlanmalarda güzel ivmelenir. CVT şanzıman zaten motorun gücünü tekerlere güzel aktarıyor. Hızlanırken şanzıman sıkıntısı yaşamıyorsunuz. Legacy’nin verdiği güven hissi üst düzey. Alman otomobillerinden bildiğimiz tok kapı sesinin daha fazlası Legacy’de mevcut. Ayrıca içine oturduğunuzda acayip güven hissi veriyor.

Kapıları o kadar kalın ve güçlü duruyor ki sanki bir kazaya karışsanız bir şey olmayacakmış gibi bir his veriyor. Çok defa uzun yola gittim ve asla bir sorun yaşamadım. Otobanda çok defa 200 – 220 km/s hıza kadar çıkmışlığım var ve bana mısın demedi.

Yüksek hızlarda bile verdiği güven hissi asla azalmıyor. Zaten hızlandıkça yola yapışıyor. Ses yalıtımı güzel olduğu için motor, yol ve rüzgar sesini içine hiç almıyor. Dört çeker olması yol tutuşunun yüksek olmasını sağlıyor.

Karadeniz’in virajlı yollarında yılan gibi kıvrılarak o sert virajları alıyor. Frenleri o kadar güçlü ki yüksek hızlarda bile ani fren yaptığınızda arabayı kısa mesafede düz bir şekilde durdurabiliyor.

Subaru Legacy İçi

Subaru Legacy Alınır Mı?

Bana herkesin sorduğu soru Legacy’nin yedek parçaları kolay bulunuyor mu oluyor. Ben Ankara’da yaşadığım için usta ve parça sıkıntısı çekmiyorum. Ancak bu Subaru alacaksanız tamir ettirmek için mutlaka bu Subaru ustasını bulmak zorundasınız.

Çünkü diğer ustalar bu arabaları tamir etmek yerine daha fazla bozuyorlar. 8 yıldır bende olmasına rağmen bakımlar dışında bir kere bile sanayi yüzü göstermedi. Tam bir sorunsuzluk abidesi otomobil.

Almadan önce her otomobil markasında olduğu gibi temiz kullanılmış bir tanesini almaya özen gösterin. İkinci el piyasası çok hızlı değildir. Ancak benim gibi Türkiye’de Subaru’dan başka arabaya binmeyen insanlar var. Bu sebeple elde kalıp satılmayacak bir araba değildir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu