Opel Signum Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Opel’in ülkemizde kısa bir dönem sattığı modeli olan Signum nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Opel Signum inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Opel’in ülkemizde 2003 – 2004 yılları arasında sattığı hatchback ve station wagon kasa karışımı bir otomobil olan Signum d segmenti bir arabadır. Özellikle yüksek donanım seviyesi ile dikkat çekmektedir. Ancak öyle satış rakamları çok yüksek olmamıştır. Zaten Türkiye’de D segmenti hiç bir arabanın hatchback ve station wagon kasa tipleri tutulmamıştır.

İlginizi çekebilir :  ” Opel Omega Nasıl Araba?

Opel Signum Nasıl Bir Araba?

Önden bakıldığı zaman Vectra C kasaya birebir benzeyen bir otomobil Signum, Opel’in ürettiği en donanımlı konforlu arabalardan bir tanesidir. 5 ileri otomatik ve 6 ileri manuel şanzıman seçenekleri vardır. “ABS, ESP, 8 hava yastığı, dijital klima, elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, hız sabitleyici ve yol bilgisayarı” gibi özelliklere sahiptir. 1.9 DTI (120 beygir), 2.0 CDTI (150 Beygir), 2.2 (155 beygir) ve 3.0 6 silindirli (211 Beygir) motor seçenekleri satılmıştır.

Opel Signum Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşım bundan almış ve hafta sonu bana getirdi bir bak diye. Bende biraz Signum test etme fırsatı bulmuş oldum. Arabaya ön tarafından yaklaşırken bu Vectra C kasa diye düşündüm. Ancak arkasını hatchback görünce şaşırdım. Direksiyonuna oturduğunuz anda ne kadar kaliteli olduğunu anlıyorsunuz. Sanki premium bir otomobil kullanıyormuş hissine kapılıyorsunuz. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde gayet kaliteli bir kaplama kullanılmış. Koltuklarında yarı deri döşeme mevcut. İç genişliği efsane derecede geniş. Arka diz mesafesi çok uzundur. Bagajı ise uzun olduğu için gayet geniş hacme sahiptir. Motor çalıştığı zaman sesini içeriye asla almıyor. Harika bir ses yalıtımı var. Benim kullandığım 2.0 T 175 beygir olanıydı. Muhteşem bir performansı var. Kocaman cüssesi olmasına rağmen gayet güzel hızlanıyor. Yokuşlarda durup kalkarken ivmelenmesi gayet yeterli. Signum’un bu kadar kaliteli ve performanslı olmasına rağmen bu kadar az tutulmuş olması insanı üzüyor. Otoban’a çıkıp yüksek hız testi yaptım. 220 km/s hızı hiç zorlanmadan deviriyor. Ayrıca hızlandıkça yola yapışıyor. Yüksek hızlarda bile direksiyonunda en ufak bir titreme veya güvensizlik hissi vermiyor. hani kemikli araba derler ya Signum öyle bir otomobil. İçinde otururken kendinizi tankın içinde oturuyormuş gibi hissediyorsunuz.

Opel Signum Alınır Mı?

Evet bu arabanın yedek parçalarını bulmakta sıkıntı varmış. Bunun sebebi yollarda çok sayıda olmasından dolayı. Parçacılar olmayan arabanın parçasını elinde tutmuyorlar. İkinci el piyasası ise çok zayıftır. Öyle hemen satılacak arabalardan değil. Ancak parasına göre çok şey sunan bir araba. Alınır mı orası size kalmış ama ben olsam macera aramazdım.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu