Proton Savvy Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Proton’un B segmenti hatchback modeli olan Savvy nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Proton Savvy inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Proton ülkemize 90’lı yıllarda giriş yapmıştır ve çok fazla iyi satış rakamları yakalayamadığı için 2000’li yılların başında ülkemizdeki satışına ara vermiştir. Ancak 2006 yılında tekrardan Türkiye’de satışlarına başlamıştır. Bu ikinci döneminde gelen modellerden bir tanesi de Savvy’dir. Ülkemizde 2009 – 2010 yıllarında satılmıştır.

İlginizi çekebilir :  ” Proton Gen-2 Nasıl Araba?

Proton Savvy Nasıl Bir Araba?

Tasarım olarak önden güzel durmasına rağmen arka tasarımı benim hiç hoşuma gitmedi. Base Line ve Medium Line donanım paketleri mevcuttur. “ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, klima ve ön cam otomatiği” gibi özelliklere sahiptir. Kaputunun altında 1.2 litre hacimli 75 beygir ve 105 Nm tork güç üreten 4 silindirli motor bulunmaktadır. LPG ile uyumlu bir motor olupş şehir içinde 8, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketmektedir.

Proton Savvy Arkadan Görünümü

Proton Savvy Kullanıcı Yorumu

Elimde çok para yokken sorunsuz ve yüksek modelli bir araba almak istiyordum. Bu sebeple 2009 model bir Savvy aldım. Öncelikle anlatmaya iç mekanından başlayalım. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde bildiğiniz sert plastik malzeme kullanılmıştır. Koltuk süngeri çok serttir. Otururken sanki taşa oturuyormuş hissi veriyor. Ayrıca içinde trim sesi çok fazla geliyor. Ön tarafının genişliği güzeldir ancak arka diz mesafesi biraz dar. Örneğin ben 1.75 cm boyundayım ve dizlerim ön koltukla arasında sıkışıyor. Bagaj hacmi de çok küçük. Bir bebek arabasını bile zar zor alıyor. Motor performansı ise çok bir şey beklemeyin. Özellikle yokuşlarda acayip bayılıyor. Hele bir de arabada 4 kişi varken klima açarsanız canı çıkıyor. Uzun yola bir kaç defa çıktım ve bir sorun yaşamadım. Ancak 120 km/s hızdan sonra yol sesini içeriye alıyor. Yalıtımı zayıf olduğu için motor sesini de 3 bin devirden sonra baya bir alıyor. Yol tutuşu idare eder ancak yüksek hızlarda çok daha dikkatli kullanmanız gerekiyor. Çünkü hızlandıkça yolda gezinmeye başlıyor.

Proton Savvy İçi

Proton Savvy Alınır Mı?

Öncelikle sizin aklınıza gelen ilk sorunun Proton Savvy’nin yedek parçaları bulunuyor mu olacak. Evet bir araba ne kadar az ise yedek parçası da o derece zor bulunuyor. Savvy’nin ciddi şekilde parça sorunu var. Motor parçaları başka hiç bir arabayla uyum sağlamıyor. İkinci eli ise çok zayıftır. Öyle ha deyince satılacak arabalardan değildir. Öldü fiyatına alıp öldü fiyatına satılacak arabalardan bir tanesidir. Ancak sorunsuz ve sağlam olduğunu belirtiyim. Eğer alacaksanız tüm yazdıklarımı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

2 Yorum

  1. Kardeşim parça sıkıntısı var demişsin aynı arabadan bende var zaten motor Clio motoru geri kalan parçaların çoğu Japon sana savvy parçası lazımsa getirte bilirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu