Peugeot 406 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Fransız otomobil üreticisi Peugeot’un D segmenti otomobili olan 406 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Peugeot 406 inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Fransız marka olan Peugeot, özellikle tasarım olarak her zaman çağının ötesinde araçlar üretmiştir. D segmenti yani orta-üst sınıf araçlarda Peugeot 405 modeli ile yer alırken, 1996 yılında daha modern tasarımlı ve yüksek donanımlı aracı olan 406’yı piyasaya sürdü. 2004 yılında ise yeri 407 modeline bırakmıştır.

Peugeot 406 Nasıl Bir Araba?

İlk üretildiği zamanı hatırlıyorum. Yolda bir 406 gördüğümde bu ne kadar güzel bir araba böyle daha iyisi yok diye söylüyorduk. Özellikle tasarım olarak çağının çok ilerinde bir arabadır. 406 en çok sedan kasa ile satılmış olsa da station wagon ve coupe kasa tipleri de bulunmaktadır. Premium, SR, ST, SV donanım paketleri mevcuttur. ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, dijital klima, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar ve yol bilgisayarı gibi” özellikleri vardır. Ayrıca o zamanlar opsiyonel olarak sunulan hız sabitleyici ve ESP’li olanları vardır. 406’da 5 ileri manuel şanzımanın yanı sıra 4 ileri otomatik vites seçenekleri vardır. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde

1.8 Benzinli : Çok fazla tutulmamış motor seçeneğidir. 90 beygir ve 148 Nm tork güç üretmektedir. Çok performanslı bir motor değildir. LPG uyumlu olup şehir içinde 11.8, şehir dışında 6.4 litre yakıt tüketmektedir.

2.0 Benzinli : En çok tutulan motorlusudur. Oldukça performanslıdır. 135 beygir ve 180 Nm tork güç üretmektedir. Düşük devirde yüksek hızla gidebilmektedir. LPG ile uyumlu olup şehir içinde 12, şehir dışında 7 litre yakıt tüketmektedir.

2.0 HDi Dizel : HDi teknolojisinin ilk örneklerinden birisi olan motordur. 110 beygir ve 250 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 7.5, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketmektedir.

Peugeot 405 Yandan Görünüşü

2.2 Benzinli : Çok fazla satılmayan motordur. 4 silindirli olan bu motor 158 beygir ve 217 Nm tork güç üretmektedir. 0-100 hızlanması 9.7 saniye olarak ölçülmüştür. Şehir içinde 12.8, şehir dışında 6.7 litre yakıt tüketmektedir.

3.0 Benzinli : Muhteşem performanslı bir motordur. Ancak yüksek vergisi sebebiyle çok fazla tutulmamıştır. 190 beygir ve 267 Nm tork güç üreten bu V6 motor, şehir içinde 16.1, şehir dışında 8.2 litre yakıt tüketmektedir. 0-100 hızlanması ise 8.1 saniye olarak ölçülmüştür.

Peugeot 406 Kullanıcı Yorumu

Bende 2003 model bir 406 vardı ve 3 yıl boyunca kullandım. Öncelikle anlatmaya içinden başlayım. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde yumuşak bir deri benzeri kaplama kullanılmıştır. Torpido hizasından ahşap kaplama geçmektedir. Koltuklarında kadife bej rengi döşemeler vardır. İçi oldukça geniştir. Arka diz mesafesi ön koltuğu en arkaya ittirmeme rağmen hala daha rahat bir şekilde kalıyor. Arka koltukta 3 yetişkin rahatlıkla yolculuk yapabilir. 2.0 motor performansı güzeldir. Şehir içinde ara hızlanmalarda falan iyi ivmeleniyor. Gaza basınca gitmem demiyor yani. Uzun yolda uçak konforu gibi yolculuk imkanı sağlıyor. Hızlandıkça yola yapışıyor ve yol tutuşu çok üstün. Nice sert virajlara yüksek hızlarda girebiliyor. Frenlerinde dört disk kullanılmıştır ve oldukça güçlüdür. Bagaj hacmi büyüktür ben iki bebek arabasını bile sığdırabiliyordum. Geniş olduğu için bazen park etmelerde sorun yaşayabiliyorsunuz. Ancak direksiyon turu fazla olduğu için manevra kabiliyeti iyidir. Ancak bu kadar üstün donanım ve kalite sunmasına rağmen birde bunun öbür tarafı var. Fransız arabaları elektronik aksamı çok fazla olmasıyla bilinir. Bu da arıza riskini artırıyor. 406’da da bu durum aynen yaşanıyor. Zamanında işten anlamayan ustalar bir yerini bozarken diğer yerini tamir ettiler. Artık sorunsuz kurcalanmamış bir 406 bulmanız neredeyse imkansız. Ben bir yerini yaptırıyordum bir sonraki gün marşa bastığımda başka bir şeyin bozulduğunu görüyordum. Ayrıca motor arıza lambasını söndürmek için tonla para döktüm yine de söndüremedim. Çok narin bir elektronik aksamı var.

Peugeot 406 İçi

Peugeot 406 Alınır Mı?

Evet aslında parasına göre baktığınız zaman çok şey sunan bir araba. Ancak dediğimiz gibi fazla oynandıkları için hemen hepsi sorunlu hale geldiler. Eğer alacağınız 406 temiz kullanılmamış ve sanayide işten anlamayan ustaların elinden geçtilerse sizi çok uğraştıracaklardır. Yedek parçaları bulunuyor mu diye soracak olursanız, motor ve mekanik aksam parçaları evet rahat bulunuyor. Ancak kaporta ve plastik aksam parçaları çok pahalı.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu