Geri Vites Müşürü Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti

Her otomobilde bulunan bir parça olan geri vites müşürü fiyatı ne kadar? Geri vites müşürü ne kadara değiştirilir? Geri vites müşürü nasıl değiştirilir ve işçilik ücreti ne kadar? Kısaca geri vites müşürü değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Aracınızı geri vitese taktığınızda arkada beyaz bir aydınlatma lambasının yanması gerekir. İşte burada aracın geriye takıldığını anlayan daha çok eski arabalarda bulunan bir parça olan geri vites müşürü sayesinde anlaşılır. Geri vites müşürü, ilgili vitesin dişlisinin hizasında bulunur ve vites kolu geri vites konumuna geldiğinde müşürün ucuna basılır. Böylece aracınızda vitesi geriye takında geri lambaları yanar.

Pek çok kişi geri vites lambalarının yanmamasının sebebini ampul patlaması olarak düşünür. Ancak lambayı değiştirmenize rağmen geri lambaları yanmıyorsa bu arızasının sorumlusu büyük ihtimal geri vites müşürüdür.

Ancak yeni nesil araçlarda bu müşür bulunmaz. Bunun yerine geri vitesi algılayan sensör vardır ve şanzıman içerisindedir. Eğer geri lambaları bu sensörden dolayı yanmıyorsa şanzımanın içinin açılıp sensörün değiştirilmesi gerekir ki çok pahalı bir işlemdir.

Geri Vites Müşürü Ne Kadara Değiştirilir?

Geri vites müşürü şanzımanın hemen üstünde vites kutusunda yer alır. Aslında bir ingiliz anahtarı yardımıyla kendiniz de rahatlıkla değiştirebilir. Ancak ben uğraşamam derseniz bir ustadan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır. Geri vites müşürü fiyatı 2022 yılı için 30 ile 60 lira arasında değişmektedir. En ucuz parçalardan bir tanesidir. Zaten bildiğiniz bir elektrik düğmesi gibi bir şeydir. değişimi için ise ustalar 30 – 50 lira işçilik ücreti istiyorlar. Kısaca geri vites müşürünü değiştirmenin maliyeti 2022 yılı için 50 – 100 lira para tutacaktır.

Ancak aracınızın şanzımanının içinde yer alıyorsa o zaman daha pahalıya mâl olacaktır. Bunun için şanzımanın indirilip sökülmesi gerekir. İşçilik ücreti 1.000 – 1.500 lira tutacaktır.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu