Skoda Favorit Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Bir dönemler ülkemiz en çok satılan ithal modellerinden bir tanesi olan Skoda Favorit nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Skoda Favorit inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Skoda, Çek Cumhuriyetinin otomobil markası iken 90’lı yılların ikinci yarısından itibaren Volkswagen tarafından satın alınmış bir markadır. Ancak 90’lı yılların başında araçlarını kendisi üretmekteydi ve kullandığı parçalar kendine aitti. 1992 yılına kadar olan Favoritlerde kullanılan motorlar kendi üretimi iken 1992 – 1995 yılları arasında üretilen Favoritlerde direk Volkswagen motoru kullanılmıştır. Favorit ülkemizde 1989 – 1995 yılları arasında satılmıştır.

Skoda Favorit Nasıl Bir Araba?

B segmenti 5 kapılı bir araba olan Skoda Favorit gerçekten çok sağlam ve dayanıklı bir arabadır. Black Line, GLX ve LX donanım paketleriyle satılmıştır. Donanım olarak hiç bir şey yoktur. Örneğin direksiyonu kara direksiyondur ve camları çevirmeli manuel olarak açılıp kapanmaktadır. Black line paketlerinin bazılarında sunroof bulunmaktadır. Kaputunun altında 1.3 litrelik 57 beygir ve 95 Nm tork güç üreten motor vardır. 1992 yılına kadar olanları LPG ile uyumlu değildir. Ancak 1992 -1995 yılları arasında üretilenlerde çelik subap kullanıldığı için LPG ile uyumludur. Alırken bunu göz önünde bulundurmanız sizin faydanıza olacaktır. Ancak çok sağlam bir motordur. En az yağ ile en uzun süre gidebilen bir motor olarak karşımıza çıkıyor. Favoritte 5 ileri manuel şanzıman kullanılmıştır.

Skoda Favorit İçi

Skoda Favorit Kullanıcı Yorumu

Biz bu arabayı köyde sağa sola gitmek için aldık ve 4 yıldır kullanıyoruz. İnanın 1 defa bile yolda bırakmadı. Ayrıca arıza nedir bilmiyoruz. Çok hor kullandığımız bir arabadır. Patates tarlasının çamurlu çaylaklı yollarında bile bana mısın demeden tırmanıp gidiyor. Neyse öncelikle anlatmaya içinden başlayalım. Ön göğüs ve kapı içlerinde sert plastik malzeme kullanılmıştır. Ancak Tofaşlar gibi çatlama ve solma gibi şeyler asla olmuyor. Koltukları çok rahat sayılmaz. Arka diz mesafesi uzun boyluysanız sıkıntı çıkartabilir. Ancak ön tarafının genişliği güzeldir. Şanzımanı sağlam olmasına rağmen vites geçişleri biraz serttir. Ses yalıtımı çok zayıftır. Motor ve yol sesini olabildiğince içine alıyor. Direksiyonu kara direksiyon olduğundan çok serttir. Olduğunuz yerde dönmek istediğinizde kol kası yaparsınız o derece yani. Motor performansı iyi değildir. Yokuşlarda zor ivmelenir. Ayrıca arabada 4 kişi varken resmen can çekişir. Bu araba yüksek hızların arabası değil. 110 km/s hızı geçtiğinizde yan rüzgarlardan bir hayli etkileniyor. Frenleri çok güçlü sayılmaz ve hemen kızaklıyor. Bu sebeple ıslak yollarda kullanırken bir hayli dikkat etmeniz gerekir. Ancak dediğim gibi çok sağlam bir arabadır. Hiç sakınmadan kullanıyoruz ve bizim işimizi görüyor. Yeri geliyor bagajına çuvalları yükleyip gidiyorum. Bakımını da aklıma geldikçe yaptırıyorum. Bazen 20 bin kilometre bile hiç bir şey yaptırmadan kullanıyorum. Dediğim gibi bir kere bile yolda bırakmadı. Arıza yapmak nedir bilmeyen bir motora sahiptir. Ancak soğutma sistemine bakmanız gerekiyor. Hararete hiç gelmiyor.

Skoda Favorit Alınır Mı?

Eğer amacınız benim gibi eşek niyetine kullanmak ve sorun yaşamak istemiyorsanız tam size göre bir araba. Yedek parçaları hem kolay bulunuyor hem de ucuz. Ayrıca ikinci el piyasası da hızlıdır. Öyle elde kalacak arabalardan değildir. Şuan en ucuz arabalar arasında yer alıyor ve gerçekten çok sağlam. Her arabada olduğu gibi temiz kullanılmışı asla üzmeyecektir.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu