Trend

Fiat Albea Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Multijet motoru ile Fiat B segmentindeki bu aracı inleyelim.

Fiat Albea Nasıl Araba diye sorulduğunda bir çoğumuzun aklına ticari taksiler gelir. Fiat’ın B segmentinde üretmeye başladığı bu ürün 2002 yılında piyasaya sürüldü. Fiat Siena’ya benzerliği ile dikkat çeken bu araç, bazı ülkelerde Fiat Siena adı ile satılmaktadır.

Fiat Albea Nasıl Araba?

Soruyu hemen cevaplayalım. Fiat Albea otomatik ve manuel olarak iki vites seçenekli modele sahiptir. Düz vites araçlarda 5 ileri vites var iken, otomatik araçlarda 4 ileri vites şeklinde gelmektedir.

Ekonomik ve güçlü motora sahiptir. 400.000km’ye kadar dayanıklı motorlarının yakıt tüketimi kendi segmentindeki diğer araçlara göre daha düşüktür.

Fiat Albea nasıl araba sorusuna verilecek bir cevap da; araç şehir içi kullanım için çok daha uygun olmasıdır. Yol tutuşu, konfor ve güvenlik parametrelerine bakıldığında vasatın altında bir görüntü sergilemektedir. Buna rağmen yokuş çıkışlarında, multijet motorlu versiyonun verdiği güç ile rahat bir performans sergiler.

Geniş hacimli bagaja sahiptir. Aracın yerden yüksek yapısı yol tutuş gücünü nispeten düşürmektedir. Multijet dizel motor ile bir depo benzin sizi 1000km uzaklığa kadar ulaştırabilir. Bu yüzden Türkiye’de taksicilerin sıklıkla tercih ettiği bir model olmuştur.

Fiat Albea Alınır mı?

Fiat Albea Nasıl Araba bunu öğrendik. Peki Fiat Albea Alınır mı?  Şunu söyleyelim. Eğer geniş hacimli bagaj, düşük yakıt tüketimi istiyor ve şehir içi kullanım amacı ile alıyorsanız, Fiat Albea sizi yeterince tatmin edecektir. Yedek parça kolaylığı, ucuz tamir ve ustalık ücretleri bu aracı orta sınıf segmentin göz bebeği haline getirmiştir.

İstanbul’da bazı Fiat Albea taksilerin 800.000km’yi gördüğü bilinmektedir. Evet çok dayanıklı bir motora sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat arka koltukların darlığı ve konforsuzluğu uzun sürüşlerde, yolcuyu yoran bir yapıya sahiptir.

Fiat Albea’nın yumuşak direksiyon sürücüye küçük de olsa bir konfor sağlamaktadır. Özellikle yokuş kalkışlarında sizi üzmez. İkinci el piyasada talep yüksek olduğu için elinizde kalmaz.

Fiat Albea İç Görüntüsü

Fiat Albea Kullanıcı Yorumları

Fiat Albea Nasıl Araba konulu yazımızın bu kısmında 7 yıllık Fiat Albea taksi kullanan Taner Bey’in görüşlerine yer vereceğiz.

  • Fiyatı uygun.
  • Yakıt tüketimi çok düşük, az yakıyor.
  • Yedek parça kolay bulunuyor ve çok ucuz.
  • Motoru çok dayanıklı.
  • Döşeme malzemeleri kalitesiz.
  • Yüksek hızda savruluyor.
  • Yalıtımı çok zayıf.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu