Peugeot 208 Servis Işığı Neden Yanar? Nasıl Sıfırlanır?

Peugeot 208 servis ışığı yanmasının sebepleri ve bu ışığın nasıl kapatılabileceğini konuşacağız.

Peugeot 208 servis ışığı neden yanar sorusunun aslında çok basit bir cevabı vardır. Peugeot 208 model araçlarda aracın motorunda oluşacak herhangi bir teknik arızada, elektronik aksamda yaşanmış olabilecek sorunlarda servis ışığı otomatik olarak yanar.

Peugeot 208 Servis Işığı Neden Yanar
Servis Işığı Yanan Peugeot 208

Buna ek olarak araç yağının azalması, hidroliklerde yaşanacak basınç kaybı gibi birçok durumda da sol tarafta göreceğiniz servis ışığını açık konuma getirir.

Bu tip durumlarda araç sürücüsünün elektronik aksamı, motor yağ ve yakıt sistemlerinin kontrolünü sağlaması, hidrolik sıvısında sızıntı olup olmadığını kontrol etmesi gerekmektedir.

Yakınlarda yetkili bir servis var ise, aracın servise götürülüp profesyonel destek alınması araç için yapılacak en uygun hareket olacaktır. Fakat aracın sağlığından eminseniz servis ışığı sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.

Peugeot 208 Işığı Nasıl Sıfırlanır?

  1. Önce aracınızın kontağını kapatın.
  2. Kontak kapalı iken ön paneldeki “Set” düğmesine basılı tutun.
  3. Set düğmesine basılı tutarak kontağı açın.
  4. Ekranda 10’dan geriye doğru sayım başlayacak. Bu sayım bitene kadar Set düğmesine basılı tutun.
  5. Ekranda sayım bittikten sonra =0 ibaresini göreceksiniz. Böylece servis ışığını sıfırlamış olacaksınız.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu