Subaru Levorg Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Dünya’nın dört çeker otomobil pazarında lideri konumda olan Subaru’nın station wagon d segmenti modeli olan Levorg nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Subaru Levorg inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Audi RS6 ile güzel satış rakamları yakalayınca, spor otomobiller arasında ciddi bir söz sahibi olan Subaru, 2013 Tokyo Motor Fuarında yeni modeli olan Levorg’u tanıttı. Japonya’da 2014 yılında satışa sunmasına rağmen Avrupa ve Türkiye pazarında 2015 yılında satışa sunulmuştur. 2018 yılında satıştan kaldırılana dek ülkemizde 500 civarında satılmıştır. Yani 3 yıllık bir sürede çok az satış rakamı yakalamıştır.

İlginizi çekebilir : ” Subaru Justy Nasıl Bir Araba? “

Subaru Levorg Nasıl Bir Araba?

D segmenti olan Levorg çok kaliteli bir otomobil olmasına rağmen çok fazla satılmamıştır. Bu arabanın kötü olduğu anlamına gelmez. Tamamıyla Subaru Türkiye’nin pazarlama hatasından kaynaklanmaktadır. Çünkü insanlar böyle bir arabanın olduğunun farkında bile değillerdir. Levorg’un az tutulmasının sebebi reklamının iyi yapılamamış olmasıdır. GT-S CVT ve Sport Plus donanım paketleriyle satılmıştır. “ABS, ESP, ASR, elektronik el freni, çarpışma önleyici, otonom sürüş, geri görüş kamerası, elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, multifonksiyonel direksiyon, multimedya ekranı, şerit takip asistanı, gündüz ledleri, start-stop, yol bilgisayarı ve 18″ alaşımlı jantlar” gibi özelliklere sahiptir. Levorg’un belki de en kötü tarafı CVT şanzıman kullanmasıdır. Bu şanzıman kötü demiyorum ancak böylesine güçlü ve performanslı bir otomobil için uygun değil diye düşünüyorum. 1.6 litrelik turbo motoru 170 beygir 250 Nm tork güç üretmektedir. Aslında 2.0 motorlu olanları da vardır ancak Türkiye’de satılmamıştır. Levorg’da çoğu Subaru modelinde olduğu gibi dört çeker aktarma sistemi kullanılmıştır.

Subaru Levorg Arkadan Görünüşü

Subaru Levorg Kullanıcı Yorumu

En büyük rakibi olan Audi RS6’ya göre çok daha ucuz bir otomobil olmasına rağmen kalite olarak hiç bir eksiği yoktur. Öncelikle içinden başlayacak olursak, her şey sportif olarak düşünülmüştür. Koltuklarında sert bel destekli sünger bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde kullanılan malzeme kalitesi de üstündür. Torpido ortasından kapılara geçen alüminyum kaplama şerif güzel bir görüntü sağlıyor. Tasarım olarak agresif bir yapısı var. Kaputun üstünden çıkan turbo havalandırma ızgarası Subaru’nun karakteristik yapısını ortaya koyuyor. Arkadan bakınca her ne kadar yuvarlak hatlara sahip olsa da önden kızgın bir yüz ifadesi gibi tasarımı var. Arka diz mesafesi çok uzundur. Ancak aracın arkasının tavan yüksekliği çok olmadığından uzun boyluların kafası tavana fazla yaklaşıyor. Motor performansı için konuşacak olursak, Subaru’nun zaten en iyi yaptığı şey performans motorlarıdır. Levorg’un 170 beygirlik motoru harika bir performans sergiliyor. Şehir içinde ara hızlanmalarda falan ivmelenmesi çok güzeldir. Ancak dediğim gibi CVT şanzıman motorun gücünü olumsuz yönde etkiliyor. Sakin kullanımlarda pek fark edilmiyor ama yüksek devirlerde bunu çok daha fazla hissediyorsunuz. Yol tutuşu olarak çok üstün bir otomobildir. Ben otobanda hiç zorlanmadan 220 km/s hıza çıktım ve bassam daha giderdi yani. Virajlarda arkasını kolay kolay bırakmıyor. Motor, yol ve rüzgar sesini asla içeriye almıyor. Fren sistemi çok güçlüdür ve çok hızlı giderken bile frene bastığınızda en ufak bir sallama bile olmuyor. Levorg’un kaportası kalın olduğundan içine oturduğunuzda sanki bir takın içine oturmuş gibi hissediyorsunuz.

Subaru Levorg İçinden Bir Görünüm

Subaru Levorg Alınır Mı?

Fiyatına baktığınız zaman en büyük rakipleri olan Audi RS6, Mercedes veya BMW’ye göre çok daha ucuz olmasına rağmen en az onlar kadar kaliteli bir otomobildir. Yolda giderken herkes dönüp bir daha bakıyor. Pek çok kişi bu arabanın markası ne ne güzel arabaymış bu böyle diye sordu bana. Kısaca alınabilecek otomobiller arasında yer alıyor.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu