Nissan Laurel Altima Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Nissan’ın 90’lı yılların hemen başında ülkemizde satmış olduğu model olan Laurel Altima nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Nissan Laurel Altima inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Dünya’nın en büyük Japon otomobil üreticilerinden bir tanesi olan Nissan’ın, 1991 – 1992 yılında Türkiye’de de sattığı model olan Laurel Altima gerçekten Amerikan arabası gibi büyük bir otomobildir. Ülkemizde çok fazla tutulmamış olsa da hayranları bulunan bir arabadır.

Nissan Laurel Altima Nasıl Bir Araba?

Laurel Altima için şöyle bir söylenti vardır. Nissan, bu arabayı aslında Amerikan ve Arap pazarı için üretir. Ancak Körfez savaşının patlak vermesiyle birlikte Amerikan otomobil pazarında yaşanan küçülme nedeniyle motorları daha küçültülerek Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere ihraç edilirler. Dışardan bakıldığı zaman zaten Amerikan otomobili olduğunu anlayabilirsiniz. Laurel Altima, Türkiye’de  1991 – 1992 yılları arasında satılmıştır. Arkadan itişli olması çok kişinin beğenisini toplamış bir modeldir. Donanım olarak “Hidrolik direksiyon, klima, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar, sunroof ” gibi özelliklere sahiptir. D segmenti bir araç olan Laurel Altima’da 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzıman seçenekleri mevcuttur.

İlginizi çekebilir : ” Nissan Sunny Nasıl Bir Araba?

Kaputunun altında 2.0 litrelik karbüratörlü bir motor bulunmaktadır. Bu motor 125 beygir ve 172 Nm tork güç üreten bir motor bulunmaktadır. LPG ile uyumlu bir motordur. Şehir içinde 12, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir. Ayrıca bazıları 90 beygir gücünde 2.0 motorlar vardır ama bu motor çok fazla tutulmamıştır.

Nissan Laurel Altima İçi

Nissan Laurel Altima Kullanıcı Yorumu

Elimde Tofaş alacak kadar param varken ben daha kaliteli bir otomobil istiyordum. Ayrıca alacağım arabanın arkadan itişli olması gerekiyordu. Bende bir Laurel Altima aldım ve 4 yıl boyunca kullandım. Öncelikle aracın içinden başlayacak olursak; dışarıdan her ne kadar gemi gibi görünse de içi o kadar geniş değildir. Özellikle arka diz mesafesi D segmenti bir otomobile göre çok dar. Ön göğüs ve torpido üstü gibi yerlerden kaliteli bir malzeme kullanılmıştır. Üretiminin üstünden 30 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen en ufak bir çatlama ve solma gibi şeyler olmuyor. Donanım olarak zamanının en dolu arabalarından bir tanesi. Hatta benim sahibi olduğumda fabrika çıkışı araç telefonu bile bulunuyordu. Adamlar o zamanlar bunu düşünmüşler. Laurel Altima makam arabası mı yoksa spor kullanımlar için mi üretilmiş anlamadım gitti. 125 beygirlik motorunun performansı güzeldir. Şehir içinde ara hızlanmalarda güzel ivmelenir. Ancak gaza yüklenirseniz arkasını hemen savuruyor. Yüksek hızlarda yol tutuşu güzeldir. Ancak dediğim gibi virajlara girerken dikkatli olmak gerekiyor. Motor sesini içeriye alıyor ve sesli çalışan bir motoru var. 170 – 180 km/s hıza kadar çıktım ve bassam daha giderdi. Frenleri gayet güçlüdür ve arabayı kısa mesafede durdurabilir.

Nissan Laurel Altima Arkadan Görünüşü

Nissan Laurel Altima Alınır Mı?

Evet şimdi sizin aklınıza gelen ilk soru yedek parçaları bulunuyor mu olacak. Bazı parçalarını bulabiliyorsunuz ancak kaporta ve aksesuar parçaları için hurdacılarda aramanız gerekiyor. Yine de kullanımı çok zevkli bir otomobildir. İkinci el piyasası çok hızlı değildir.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu