Trend

Sigorta Şirketlerinden Az Hasarlı Satılan Araçlar [2022] Nasıl Alınır?

Sigorta şirketlerinden az hasarlı satılan araçlar ve ilginç bilgiler.

Sigorta şirketlerinden az hasarlı satılan araçlar bir arkadaşımın tavsiyesi ile dikkatimi çeken konu oldu. Malumunuz bu devirde değil sıfır araç almak, ikinci el araç almak bile çok zor bir hale geldi. Öte yandan günlük ihtiyaçlarım doğrultusunda araç kullanımı zorunlu hale gelince ben de ucuz araç nereden bulunur diye bir araştırmaya koyuldum.

Bilindiği üzere aracınızın sigortası var ise, kaza anında sigorta aracın bedeli kadar size ödeme yapıyor. Buna karşılık hasar gören sigortalı araç, sigorta şirketi tarafından alınıp ihale usulü ile satışa konuluyor. Böylece sigorta şirketi de ek bir gelir oluşturarak maliyetlerini azaltabiliyor.

Sigorta şirketinden az hasarlı satılan araç
Sigorta şirketinden az hasarlı satılan araç

Daha önce sigorta şirketinden az hasarlı araç alan bir dostumun tavsiyesi üzerine, internette sigorta şirketlerinden az hasarlı satılan araçlar şeklinde bir araştırma yaptım. Tabi karşıma sahibinden.com ve benzeri sitelerin sayısız ilanları çıktı. Neredeyse her ilana “sigorta ile anlaşılarak hasar şişirilmiştir, ağır hasar kaydı yapılmıştır” gibi satışı kolaylaştırmak için ilana eklenen beyaz yalanlar eklenmiş. Sonradan anladım ki, sigorta şirketinden az hasarlı aracı alan kişi, malum sitelerde ilan açarak bu araçları yüksek karla satmakta. Biraz daha araştırınca, bu işin çok büyük bir sektör haline geldiği kolayca anlaşılabiliyor.

Sigorta Şirketlerinden Az Hasarlı Satılan Araç Nasıl Bulunur?

Sigorta şirketlerinden az hasarlı satılan araçlar ihale usulü satıldıkları için, sigorta şirketleri genellikle kendi internet sitelerinde bu araçları satışa koymuyorlar. Bunun yerinde hasarlı araç ihale platformları üzerinden teklifinizi verip online olarak ihaleye katılabiliyorsunuz.

Genellikle platformlar üzerinde teklif başlangıç ve bitiş tarihi, araç detayları, hasar kayıtlar vb bilgiler yer almaktadır. Bu platformlar üzerinden teklifinizi ve kişiler bilgilerinizi girerek ihaleye katılabilirsiniz. Bazı platformlar teklif verilecek her araç için sizden belli bir depozito ücreti isteyebilir.

Teklif süresinin sonuna gelindiğinde eğer en yüksek teklifi siz verdiyseniz, yine bu platform aracılığı ile bilgilendiriliyor ve satın alma işlemlerine başlıyorsunuz. Bazı platformlar üyelik bedeli ile çalışırken, diğerleri satılan araç başı komisyon ile çalışmaktadır.

Sigorta şirketinden az hasarlı satılan araç
Sigorta şirketinden az hasarlı satılan araç

Sigorta Şirketlerinden Az Hasarlı Satılan Araç Alınır mı?

Geldin en kritik soruya:) Tabi bu sorunun cevabı sizin beklentinize göre değişir. Malum büyük araç satış ilan sitelerinde yazan ve doğruluğu tartışılır olan hasar bilgilerinden bıkkınlık gelmiş olabilir. Bu tip durumlarda, az hasarlı diye satın aldığınız aracın ağır hasarlı çıkmasından korkuyorsanız sigorta şirketlerinden az hasarlı satılan araçlara pozitif bakabilirsiniz. Zira sigorta şirketleri sizleri kandırmaya ihtiyacı olmayacak kadar kurumsal büyüklüğe ulaştığı için, içiniz bir nebze rahat olabilir.

Aracı şahsi kullanım için istiyorsanız ve ilanda yazan hasarı tamir ettirmek sizi ekonomik olarak yormayacaksa bu tip bir araç alabilirsiniz. Ayrıca alacağınız aracı yaptırıp yeniden satmak ve bir miktar para kazanmak istiyorsanız (ki bu araçları alanların %90’ı ile aynı amacı paylaşıyorsunuz demektir), o halde bu tip ilanları her gün gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Bana gelince, iki ilana teklif vermeme rağmen her seferinden benden iyi teklif verip aracı alan başka kişiler oldu. İhale usulü olduğu için, son ana kadar sizden iyi teklifi olan aracın da sahibi oluyor. Kısacası ben başaramadım, umarım siz başarılı olursunuz.

Eğer sigorta şirketlerinden az hasarlı satılan araç almayı başardıysanız, yorumunuzu bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

Yaren Naz Çıkmaz

Merhaba! Ben Yaren, 1991 İzmir doğumluyum. Şuanda otomotiv yedek parça üreten bir fabrikanın iş geliştirme uzmanıyım. Otobilgisi.com ile otomobil tutkumu sizlerle paylaşma keyfini yaşıyorum:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu