Jaguar XF Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

İngiliz Premium otomobil üreticisi olan Jaguar’ın ülkemizde ve Dünya’da en çok satılan modellerinden bir tanesi olan XF nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayruca Jaguar XF inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Jaguar, girdiği ekonomik krizden çıkma yollarını arıyordu. Özellikle 80’li yıllardaki satış rakamlarının çok uzağında bir pazar payına sahipti. Ayrıca Jaguar, Ford’a satılmıştı. Bu kötü gidişe bir dur demek için 2008 yılında XF modelini tanıttı ve satışa sundu. 500 milyon dolarlık bir yatırım ile üretilen Jaguar XF gerçekten güzel satış rakamları yakaladı. Hatta Türkiye’de en çok satılan Jaguar olma unvanını eline aldı.

Jaguar XF Nasıl Bir Araba?

Premium bir e segmenti lüks otomobil olan Jaguar XF arkadan bakıldığı zaman Coupe görüntüsü çiziyor. Ön tarafının tasarımı öyle çok dikkat çekici olmamasına rağmen yine de kalbur üstü diğer otomobillere göre daha iyi tasarıma sahiptir. Portfolio Plus, Prestige Plus, R-Sport Plus ve Premium Luxury donanım paketlerine sahiptir. Lüks ve konfor adına her şey düşünülmüştür. “ABS, ESP, ASR, 10 hava yastığı, hız sabitleyici ve sınırlayıcı, multimedya ekranı, elektrikli hafızalı ve ısıtmalı koltuklar, vakumlu kapılar, elektrikli bagaj, direksiyondan F1 vites, farklı sürüş modları” gibi pek çok özelliğe sahiptir. XF’de 4 çeker ve 2 çeker aktarma sistemleri vardır. Ayrıca 8 ileri otomatik şanzıman ile gelmiştir.

İlginizi çekebilir :  ” Jaguar Sovereign Nasıl Araba

2.0 240 beygir, 2.2 dizel 163 beygir, 2.2 dizel 190 beygir, 2.7 V6 dizel 207 beygir, 3.0 V6 340 beygir, 3.0 V6 dizel 240 beygir motor seçenekleri ile satılmıştır.

Jaguar XF Kullanıcı Yorumu

Aslında elimdeki parayla bir Passat alabilirdim ama ondan çok daha kaliteli olduğunu düşündüğüm bir XF aldım ve hala daha kullanıyorum. Öncelikle rakipleri olan Mercedes, BMW veya Audi’den hiç bir eksiği olmamasına rağmen fazlası bile var. Konfor ve lüks adına her şeyin en ince ayrıntısı düşünülmüş. Deri koltukları olsun yukarıda saydığımız donanımları olsun harika bir araba. Tasarım olarak yolda görenler dönüp bir daha bakıyorlar. Vites kolu yerine kontağı açınca yerinden çıkan yuvarlak bir düğme bulunuyor. Motor performansı ise harika. 2.0 dizel olanı var. Önce performans konusunda ön yargılıydım ama kullandıkça böyle olmadığını gördüm. Gaza basınca gitmem demiyor. Şehir içinde ara hızlanmalarda çok güzel ivmeleniyor. Uzun yolda rahatlıkla 220 km/s hıza kadar çıkabiliyor. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi çok iyidir. Ancak cam açma düğmelerinin üstü zamanla soyuluyor. Benim görebildiğim tek sorunu bu. Bir yol tutuşu var imkansız dediğiniz virajlara hiç zorlanmadan girebiliyor. Ben bu viraj performansını daha başka hiç bir markada görmedim.

Jaguar XF Alınır Mı?

Öncelikle yedek parçaları bulunuyor mu diye soracak olursanız ben Ankara’da hiç bir parçasını bulmakta zorlanmıyorum. Bakımları her köşe başında bir servisi olan Mercedes’ten daha ucuz. İkinci el piyasası çok hızlı değil ama bu Jaguar XF’nin ucuz bir otomobil olmasını sağlıyor. Bence bu paraya alınabilecek en iyi ve dikkat çekici premium otomobildir. Herkese tavsiye ederim.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu