Tata İndica Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Tata indica, Hindistan’lı otomobil üreticisi Tata’nın bir dönem ülkemizde de sattığı İndica nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Tata İndica inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Hindistan’ın en büyük otomobil üreticisi olan Tata aslında 90’lı yıllardan beri Türkiye’de yer alan bir markadır. Ancak daha çok pick-up tarzı araçlar satmaktaydı. Ancak otomobil pazarında da yer almak için Türkiye’de bazı modellerini satmaya başladı. İndica’da 2005 – 2011 yılları arasında satılmış ucuz bir otomobildir. Hakkında pek çok kişinin bilgi aradığı bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

Tata İndica Nasıl Bir Araba?

Tata İndica, ilk satılmaya başladığı günden sonuna kadar hep ucuz otomobiller olarak bilinmiştir. Zaten piyasada sıfır olarak satılan en ucuz araçlar Tata’ya aitti. İndica’da bu modellerden bir tanesiydi. B segmenti hatchback bir araç olan İndica’nın Basic, comfort ve trend donanım paketleri vardır. Comfort en full paketi olup” ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, analog klima, hidrolik direksiyon, elektrikli dört cam, sis farları ve immobilizer” gibi özelliklere sahiptir. Tamamı 5 ileri manuel vitesle satılan İndica’nın motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

1.4 Benzinli : Sanıyorum ülkemizde 2005 yılından sonra satılmış en güçsüz motordur. 1.4 litre hacminde olmasına rağmen 50 beygir ve 85 Nm tork gibi çok az bir güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motor olup şehir içinde 7, şehir dışında 5 litre yakıt tüketmektedir.

1.4 TDI : Aslında iki çeşidi vardır. Birincisi turbosuz 70’li yıllardan kalma bir kara dizeldir. 49 beygir güç üretmektedir. Dünyanın en güçsüz dizel motorlarından bir tanesidir. Diğer ise turboşarjlı olanıdır. Eğer alacaksanız bu motordan almanızı tavsiye ederim. 70 beygir güç üretmektedir. Şehir içinde 6, şehir dışında 4 litre yakıt tüketmektedir.

Tata İndica Kullanıcı Yorumu

Elimde şöyle temiz bir Tofaş alacak kadar param varken ben bir delilik yapıp Tata İndica aldım. 1 yıldır kullanıyorum. Gerçekten çok kalitesiz bir otomobil. İçinde kullanılan malzeme kalitesi yerlerde sürünüyor. Yolda giderken ön göğüs, kapı kollarından falan takır tukur sesler geliyor. iç genişliği idare eder. Arka diz mesafesi her b segmenti araçta olduğu gibi biraz dardır. 1.4 dizel motorunun performansı çok iyi sayılmaz. Yani bir dizel arabadan şöyle bastığınız zaman sizi hafiften koltuğa yapıştırmasını beklersiniz ama İndica’da böyle bir şey görmeniz mümkün değil tabi. Hele birde yokuş yukarı durduysanız ve kalmak için gaza bastıysanız bütün arabalar sizi geçer gider. Uzun yol ve yüksek hızlarda çok dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü yol tutuşu hiç güzel bir araba değil. Özellikle yan rüzgarlardan çok fazla etkileniyor. Frenleri çok güçlü sayılmaz. Ayrıca yol hafif ıslaksa hemen kızaklıyor. Kaportası çok zayıf bir araba olduğu için çok dikkatli olmak gerekiyor.

Tata İndica Alınır Mı?

Evet buraya kadar hep kötüledim arabayı. Ancak bu fiyatlara alabileceğiniz en yeni ve donanmlı otomobillerden bir tanesi olduğunu unutmayın. Yedek parçalar bulunuyor mu diye soracak olursanız, ben Ankara’da hiç zorlanmadan buluyorum ve yedek parça fiyatları pahalı değil. İkinci el piyasası çok hızlı olmasa da idare eder bir seviyededir. Temiz kullanılmış bir tanesi Tofaş, Lada Samara yerine tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu