Citroen XM Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Fransız otomobil üreticisi Citroen’in bir zamanlar amiral gemisi konumundaki modeli olan XM nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Citroen XM inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Citroen’in 1993 ile 2000 yılları arasında ürettiği D segmenti bir o kadar kaliteli otomobili olan XM, ülkemizde çok fazla sayıda satılmamıştır. Bunda Citroen’in o zamanlar Türkiye pazarına çok önem vermemesi etkin olmuştur. XM, o zamanlara göre üretilmiş en donanımlı otomobillerden bir tanesidir. Günümüzde artık klasik bir otomobil olarak yer almaktadır. Çünkü piyasada çok az sayıda bulunmaktadır.

Citroen XM Nasıl Bir Araba?

D segmenti bir otomobil olan XM, özellikle donanım olarak öne çıkıyor. Örneğin bir 1995 modelinde, “ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, hidrolik direksiyon, yol bilgisayarı, hidropnömatik süspansiyon, ısıtmalı ve elektrikli koltuklar vs. ” gibi pek çok özellik bulunmaktadır. XM’de otomatik şanzımanın yanı sıra 5 ileri manuel vites seçeneği de mevcuttur. 2.0 litre hacimli 16 valf 132 beygir, 2.0 turbo 147 beygir, 2.01 TD 109 beygir ve 2.05 TD 129 beygir ve 3.0 V6 167 beygir motor seçenekleri bulunmaktadır.

Citroen XM Arkadan Görünümü

Citroen XM Kullanıcı Yorumu

Bence 90’lı yıllarda üretilmiş en konforlu otomobillerden bir tanesidir. Ben bunun 1995 model olanını kullandım ve gerçekten arabaya hayran kaldım. İlk olarak içinden başlayacak olursak, ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde gayet kaliteli bir malzeme kullanılmıştır. Koltuklarında deri döşeme vardır. İşçilik ve malzeme kalitesi gerçekten çok üst düzey. İçine oturduğunuzda çok farklı bir otomobil kullandığınızı hemen fark ediyorsunuz. Marşa bastığınızda arkası kalkıyor arabayı stop edince arkası iniyor. Süspansiyonları o kadar güzel ki, çukurlardan geçerken en ufak bir titreme ve sallama olmuyor. Benim kullandığım 2.5 litre motorlu olanıydı. Motor performansı çok güzeldir. Kocaman cüssesine rağmen yola resmen yapışıyor. 180 km/s hıza kadar çıktım ve yol tutuşunda en ufak bir güvensizlik hissi vermedi. İç genişliği ise yayla gibi bir araba, Arka tarafta 3 yetişkin rahatlıkla yolculuk yapabilir.

Citroen XM Alınır Mı?

Evet çok güzel bir otomobil ancak artık eskidi. Her yerinde elektrik donanımı olduğu için tamamen hepsi çalışanını bulmanız çok zor. Diğer bir husus ise bu arabanın anlayan ustasının çok az olmasıdır. Ve ülkemizde anlamayan ustaların elinde hemen hepsi sorunlu hale getirildi. Ayrıca yedek parçalarını bulmakta çok aşırı zor. İkinci el piyasasının da hiç olmaması sebebiyle alınacak bir otomobil değildir.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu