Skoda Roomster Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Alman otomobil üreticisi Skoda’nın MPV sınıfında otomobili olan Roomster nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Skoda Roomster inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Roomster, Fabia modelinin aynı platformunda üretilmiş bir otomobildir. İlk olarak 2007 yılında üretildikten sonra 2014 yılında satıştan kaldırılmıştır. Öyle çok satılan bir model olmamıştır.

Skoda Roomster Nasıl Bir Araba?

B segmenti bir otomobil olan Roomster, Fabia temelli bir otomobildir. Ancak daha uzundur. Ön yan camları tıpkı uçak kokpitine benzemektedir. Tasarım olarak garip bir şekli vardır. Büyük aileler için ideal bir otomobildir.  Active, Dinamik, Sport, Panorama ve Style donanım paketleri bulunmaktadır.  Panorama en çok tutulan modelidir. “Cam tavan, sürücü ve yolcu hava yastığı, ABS, klima, dört cam otomatiği” gibi özellikleri vardır. Önden çekişli bir otomobil olan Roomster’da 5 ileri manuel ve 5 ileri otomatik şanzıman seçenekleri bulunmaktadır. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde

1.2 Benzinli : En çok tutulan motor seçeneğidir. Ancak çok güçsüz bir motordur. İnsanlar zaten bu motoru düşük yakıt tüketimi ve vergisinin ucuz olmasından dolayı tercih ediyorlar.  70 beygir ve 132 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 8.7, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketmektedir.

İlginizi Çekebilir : ” Skoda Citigo Nasıl Bir Araba?

1.4 Benzinli : 2008 – 2010 model yılları arasında satılmıştır. 85 beygir ve 132 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile güzel bir işçilik sonucunda uyumludur. Şehir içinde 9, şehir dışında 5.7 litre yakıt tüketim verisi vardır.

1.4 TDI : TDi teknolojisinin kullanıldığı bir motordur. 80 beygir ve 195 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 6, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketmektedir. Dizel motorlar içerisinde tutulan motor seçeneğidir.

1.6 Benzinli : 2007 – 2011 yılları arasında satılmıştır. Çok fazla tutulmamış bir motordur. 105 beygir ve 153 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 11,2, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir.

1.6 CR TDI : Bence alacaksanız bu motora sahip olan bir tanesini almanızı tavsiye ederim.

Skoda Roomster Kullanıcı Yorumu

Geniş bir ailem olması sebebiyle 2011 model bir Skoda Roomster aldım ve 3 yıldan bu yana kullanıyorum. Aracımdan memnunum ama bu arabadan öyle çok fazla bir beklentiniz olmasın zaten. İlk olarak içinden anlatmaya başlayım. Ön göğüs, torpido ve kapı içleri gibi yerlerde kullanılan malzeme öyle kaliteli değildir. Özellikle kapı açacakları çok zayıf plastikten yapılmış. Her açtığımda sanki kırılacak gibi hissediyorum. Ama içi oldukça geniştir. Özellikle arka tarafı öyle geniştir ki dizleriniz ön koltukların arkasına değmesi imkansızdır. 1.2 motorlu olanını performans açısından önermiyorum. Özellikle şehir içi ara hızlanmalarda hantal kalıyor. Bendeki 1.6 TDI ve motor performansı bana yeterli geliyor. Gaza bastığım zaman ivmelenmesi yeterli seviyede. Öyle çok kaliteli bir otomobil olduğu söylenemez. Motor ve yol sesini hafiften içeriye alıyor. Yol tutuşu ortalama seviyededir.

Skoda Roomster Alınır Mı?

Evet çok tutulan bir araba değil evet ama benim gibi çok parası olmayıp kaliteli bir otomobile binmek isteyenler tarafından tercih edilebilir. Öyle sorunlu bir araba değildir. Bana şimdiye kadar bir kere bile arıza çıkartmadı. Bazen yedek parçalarını soruyorum sorduğum her şey var ve fiyatları o kadar pahalı değil. İkinci el piyasası ise çok güçlü değildir. Yine de gerçekten gönül rahatlığıyla alabileceğiniz sorunsuz ve sağlam bir otomobildir.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu