Ford Mondeo MK1 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Ford’un Mondeo serisinin ilk olan Mondeo MK1 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Ford Mondeo MK1 inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Ford, ülkemizde üretim yapan ve Türkiye’nin en çok satılan otomobil markalarından bir tanesidir. Mondeo efsanesinin ilki olan Mondeo MK1, 1993 – 1996 yılları arasında satılmıştır. Çok fazla tutulmayan bir otomobil olmasına rağmen oldukça kalitelidir.

Ford Mondeo MK1 1993-1996 Nasıl Bir Araba?

Ford, Mondeo’yu ilk olarak Amerikan pazarı için düşünmüş ancak daha sonra Avrupa ve Türkiye pazarında da satışa sunmuştur. Modeno gerçekten Amerikan tarzı bir otomobildir. Donanım ve konfor açısından çok üst düzey bir otomobildir. GLX ve Ghia donanım paketleri ile satılmıştır. “ABS,  klima, hava yastığı, hız sabitleyici, yol bilgisayarı, dört cam otomatiği ve elektrikli aynalar ” gibi zamanında nadir bulunan donanımlara sahiptir. 1.6 benzinli, 1.8 benzinli, 1.8 TDCi dizel ve 2.0 benzinli motor seçenekleri ile satılmış olup 2.0 benzinli motoru en çok tutulanıdır. Bu motor 136 beygir ve 174 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motor olup, şehir içinde 12, şehir dışında 7.5 litre yakıt tüketmektedir. Mondeo 1’de 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzıman seçenekleri vardır.

Ford Mondeo MK1 1993 – 1996 Kullanıcı Yorumu

Elimde Tofaş ya da Reno alacak kadar param varken ben daha donanımlı bir otomobil almak istiyordum. Ford’un kalitesini bildiğim için 1996 model bir Mondeo aldım ve 3 yıl boyunca kullandım. Gerçekten parasına göre alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesidir. İçerisinde çok kaliteli bir malzeme kullanılmıştır. Yayla gibi geniş bir içi vardır. Arka diz mesafesi o kadar geniştir ki 3 tane yetişkin erkek rahatlıkla yolculuk yapabilir. Donanım olarak gerçekten çağının çok ötesinde bir otomobildir. 2.0 litrelik motoru performans olarak tatmin eder. Şehir içinde ara hızlanmalarda kocaman cüssesine rağmen güzel ivmelenir. Uzun yolda 150 km hız ortalama ile gidiyordum ve bir sorun yaşamıyordum. Çok defa hız denemesi yapıp 200’ün üstüne çıkmışlığım var ve en ufak bir güvensizlik hissi bile vermedi. Yol tutuşu zaten meşhur olan bir otomobildir. Nice arabaların 80-90 ile giremediği virajlara Mondeo 1 ile ben 120 – 130 ile girebiliyordum. Uzun yolda yola adeta yapışıyor.

Ford Mondeo MK1 1993-1996 Alınır Mı?

Evet bugün bu arabanın parasına aynı model Tofaş Şahin falan alabiliyorsunuz. Bu fiyatlara alabileceğiniz en donanımlı ve konforlu otomobillerden bir tanesidir. Ancak yedek parça fiyatları biraz pahalıdır. İkinci eli de oldukça zayıf. Yine de parasına göre bence alınabilecek en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Temiz kullanılmış bir Mondeo mk1 gönül rahatlığıyla alınabilir.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu