Chrysler Crossfire Roadster 3.2 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Chrysler’in spor tek kapılı aracı olan Crossfire Roadster 3.2 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chrysler Crossfire Roadster 3.2 inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Amerikalı otomobil üreticisi olan Chrysler, İtalyan Fiat grubu tarafından satın alınmıştır. Genelde iri ve büyük otomobiller üretmesiyle bilinen marka Türkiye’de spor modeli olan Crossfire Roadster 3.2’yi 2004 – 2006 yılları arasında sattı.

Chrysler Crossfire Roadster 3.2 Nasıl Bir Araba?

Cabrio sınıfında üstü açılabilen bir otomobil olan Crossfire Roadster 3.2, tasarım olarak gerçekten çok dikkat çekici bir otomobil. Donanım olarak “ABS, ASR, ESP, sürücü ve yolcu hava yastığı, dijital klima, hidrolik direksiyon, hız sabitleyici, elektrikli koltuklar ve yol yol bilgisayarı” gibi özelliklere sahiptir. Kaputunun altında ise 3.2 litre hacminde 6 silindirli motor bulunuyor Bu motor 218 beygir ve 310 Nm tork güç üretiyor. 0-100 hızlanması 6.9 saniye olan motorun yakıt tüketimi ise şehir içinde 14.5, şehir dışında 7.9 litre.

Chrysler Crossfire Roadster 3.2 Kullanıcı Yorumu

Tasarım olarak gerçekten çok farklı bir otomobil. Ön kaputu alabildiğine uzunken, arkası çok kısadır. Aslında arka tasarımını biraz daha güzel yapabilirlerdi diye düşünüyorum. İçine oturduğunuzda sanki bir yarış arabası kullanıyormuş hissi veriyor. Ön göğüste kullanılan bordo kaplama güzel bir hava katmış. Spor koltukları çok hoş duruyor. Motor performansı çok güzeldir. Şehir içinde ara hızlanmalarda güzel ivmeleniyor. Gaza yüklendiğinizde sizi koltuğa yapıştırıyor. Ancak kullanırken ön tarafı uzun olduğu için dikkatli olmanız gerekiyor. Otoban’da 220 km/s hıza kadar zorlanmadan çıkabiliyor. Yol tutuşu çok güzel ve arkasını kolay kolay savurmuyor. Güçlü motorunun sesi yüksek devirlerde muhteşem. Crossfire Roadster 3.2’de 5 ileri otomatik şanzıman var ve vites geçişleri çok seri.

Chrsyler Crossfire Roadster 3.2 Alınır Mı?

Spor otomobiller özellikle Cabrio araçlar ülkemizde çok fazla tutulmuyor. Bu da fiyatlarının düşük olmasına neden oluyor. Crossfire Roadster 3.2’nin rakipleri olan Audi TT ve BMW Z4’den hiç bir eksik kalır yanı yok. Tamamen tercih meselesi. Bana soracak olursanız temiz kullanılmış bir tanesi sıkı bir pazarlık ile uygun fiyatlı olarak alınabilir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu