Hyundai Getz Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Hyundai’nin ülkemizde en satılan modellerinden bir tanesi olan Getz nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Hyundai Getz inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Hyundai’nin B segmenti hatchback modeli olan Getz 2003 – 2011 yılları arasında satılmıştır. Hyundai Türkiye fabrikasında da üretilen Getz, gerçekten hala daha ülkemizin en çok tercih edilen otomobillerinden bir tanesidir. Yerini Hyundai i20 modeline bırakmıştır.

Hyundai Getz Nasıl Bir Araba?

Biraz önce de söylediğimiz gibi beş kapılı hatchback bir kasa olan Getz, Honda Jazz ile büyük bir rekabet içerisindeydi. Ve bu yarıştan satış rakamlarına bakıldığında galip çıktı. Getz hatchback iken aynı aracın sedan kasa olanları ise Hyundai Accent Era adı altında satılmıştır. Dışarıdan küçükcük bir otomobil olarak görülse de içi oldukça geniştir ve tam bir Türkiye şartlarının aracıdır. Start, Active, Classic, Comfort Plus, GL, GL Active, GLS, GLS Cool, GLS Style, GL Active, GL Cool, VGT ve VGT Start donanım paketleri vardır. GLS en full paketidir. “ABS, dört cam otomatiği, dört hava yastığı, dijital klima, elektrikli aynalar, sis farkları” gibi donanımları bulunmaktadır. Hyundai Getz motor teknik özellikleri şu şekilde;

1.3 Benzinli : En çok tutulan motor seçeneğidir. 2007 yılına kadar üretilmiştir. 4 silindirli olan bu motor 82 beygir ve 117 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 8, şehir dışında 5.2 litre yakıt tüketmektedir. Hacminin düşük olduğuna bakmayın gayet performanslı bir motordur.

1.4 Dohc Benzinli : Belki de dünyada üretilmiş en sağlam benzinli motordur. Anahtar değmeden milyon kilometre yapanları bile vardır. Yeterki bakımlarını eksik bırakmayın. 97 ve 119 beygir güçlük iki versiyonu vardır. LPG ile uyumlu olup şehir içinde 9.5, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir.

1.5 CRDi : En performanslı dizel motorlardan bir tanesidir. Yazılım farkı nedeniyle 88 ve 110 beygirlik iki farklı versiyonu vardır. Özellikle 110’luk olanı o kadar güçlü ki gaza yüklendiğinizde arabanın önü çıkıp gidecek gibi. Şehir içinde 6, şehir dışında 4 litre yakıt tüketmektedir.

Hyundai Getz’de 5 ileri manuel şanzıman ve 5 ileri tam otomatik vites seçenekleri mevcuttur.

Hyundai Getz Arkadan Görünümü

Hyundai Getz Kullanıcı Yorumu

Bende bunun 1.5 CRDi olanı vardı ve 2 yıl kullandım. Gerçekten gördüğüm en atik arabalardan bir tanesidir. Motor performansını anlatmaya başlamadan önce size biraz kalitesinden bahsetmek istiyorum. Bendeki 2011 model olanıydı. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde sert plastik malzeme kullanılmıştır. Ön tarafı gayet geniştir ve derin göğüstür. Dışarıdan her ne kadar küçük gibi dursa da iç hacmi çok geniştir. Özellikle arka diz mesafesi uzundur. Koltuklarında sert bir sünger kullanılmıştır. Çok konforlu bir otomobil olduğu söylenemez. Ama çok sorunsuzdur. Manevra kabiliyeti çok üstündür. Ayrıca hatchback olması sebebiyle şehir içinde park sorunu asla yaşamıyorsunuz. Motor performansı ise efsanedir. 110 beygirlik dizel motoruyla istediğiniz hızda gidebilirsiniz. Rampa çıkarken gaza yüklendiğinizde tüm arabaları geçer gider. Böyle bir şey yok dersiniz. Gerçekten kasasına göre ayarsız bir gücü var. Yol tutuşu çok iyi sayılmaz, özellikle arkasını savurmaya meyilli. Uzun yolda yanında büyük bir araç geçtiğinde rüzgarı nedeniyle sallanır. Frenleri güçlüdür ancak kızaklamaya müsaittir. Kliması Getz’in içini gayet güzel serinletebilir.

Hyundai Getz İçi

Hyundai Getz Alınır Mı?

Yedek parça fiyatları piyasanın en ucuz otomobillerinden bir tanesi. İkinci eli peynir ekmek gibidir. Eğer piyasasında yazdığınızda hele birde aracınız temizse 1-2 gün içerisinde satılacaktır. Bana göre temiz bir tanesi alınabilecek en iyi alt sınıf otomobillerden bir tanesidir.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu