Honda Accord 6 (1998-2002) Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Honda D segmenti 6. nesli otomobili olan Accord nasıl bir araba, alınır mı sorularına yakıt arayacağız. Ayrıca Honda Accord 6 inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Honda uzun yıllardır ürettiği ve ara sıra üretimine ara verdiği modeli olan Accord’un 6. nesli 1998 ile 2002 yılları arasında üretilmiş ve satılmıştır. Çok kaliteli bir otomobil olmasına rağmen Accord ülkemizde hiç bir zaman çok tutulan bir araba olmamıştır.

Honda Accord 6 (1998-2002) Nasıl Bir Araba?

Euro Accord olarak geçen bu otomobil Rover 600 ile ortak üretimdir. Amerika ve Japonya’da üretilenlerden biraz farklıdır. Bu araba melez olduğundan dolayı Honda kalitesine hiç yakışmadığını düşünüyorum. Rover sahipleri her ne kadar Honda ile uyumlu dese de aslında Accord, Rover 600 ile uyumlu bir arabadır. Kısacası Rover 600 ile aynı arabayı almış olacaksınız. Ancak Amerikan kasaları öyle değildir. Eğer alacaksanız Amerikan kasa olanlarını almanızı tavsiye ederim.  ES, EX ve LS donanım paketleri vardır. “ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, hız sabitleyici, klima, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar ve yol bilgisayarı” gibi pek çok özellik bulunmaktadır. Honda Accord 6’nın motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

Amerikan Kasa Honda Accord VI

1.8 Benzinli : 4 silindirli olan bu motor 136 beygir ve 175 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile tam uyumlu olup, şehir içinde 11.5, şehir dışında 7 litre yakıt tüketmektedir.

2.0 Benzinli : 4 silindirli 147 beygir ve 184 Nm tork güç üreten motordur. Bana soracak olursanız bu motora sahip bir tanesini almalısınız. LPG ile uyumlu bir motor olup, şehir içinde 12, şehir dışında 7.5 litre yakıt tüketmektedir.

3.0 Benzinli : Amerika kasa diye tabir edilenlerde yer alan motordur. 6 silindirli olan bu motor 200 beygir ve 265 Nm tork güç üretmektedir. Çok güzel ve performanslı bir motordur. Yakıtını sorun etmeyecekseniz bu motora sahip Accordlar çok kalitelidir. Şehir içinde 15, şehir dışında 8.5 litre yakıt tüketmektedir.

Euro Accord Arkadan Görünüşü

Honda Accord 6 (1998-2002) Kullanıcı Yorumu

Bende Amerikan kasa olanlarından var ve 5 yıldır kullanıyorum. Almadan önce iyice araştırdım ve Amerikan kasa olanını almaya karar verdin. Euro kasaları zaten çok kimse tavsiye etmiyor. İlk olarak harika bir otomobildir. İçerisinde birinci sınıf malzeme kullanılmıştır. O yıllarda üretilen en kaliteli Japon otomobillerinden bir tanesidir. Arka diz mesafesi oldukça uzundur. Otomatik şanzımanının vites geçişleri sarsıntısızdır. Ayrıca taş gibi sağlam bir şanzımandır. 2.0 litrelik motorunun performansı güzeldir. Şehir içinde ara hızlanmalarda falan iyi çıkarır. Yokuşta durup kalkarken bir milim bire geriye kaçırmaz. Ayrıca ivmelenmesi iyidir. Gaza yüklendiğinizde sizi koltuğa yapıştırır. Frenleri çok güçlüdür ve Accord’u kısa sürede durdurabilir. Yolda giderken adeta gemi gider. Çok konforlu bir sürüşü vardır. 200 km/s hıza hiç zorlanmadan çıkabilir. Virajlarda arkasını kolay kolay savurmaz. Ancak bu saydıklarımın hepsi Amerikan kasa Accord için geçerlidir.

Honda Accord VI İçinden Bir Görünüm

Honda Accord 6 (1998-2002) Alınır Mı?

Bu arabaların ikinci el piyasası çok zayıftır. Ancak kötü olması gerçekten bir avantaj. Çünkü az para ile çok kaliteli bir otomobile ulaşabiliyorsunuz. Yedek parçaları zor bulunmuyor, ayrıca çok pahalı da sayılmaz. Pahalı olan kaporta ve plastik aksam parçalarıdır.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu