Mercedes C180 (W202) Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Mercedes’in C180 serisinin ilki olan W202 kasa nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Mercedes C180 (W202) inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Mercedes, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesidir. Motorlu taşıtlar dünyasında hemen her segmentte bir aracı vardır. C180’de orta sınıfa hitap eden ucuz Mercedeslerin ilki sayılabilecek bir arabadır. İlk olarak 1993 yılında satılmaya başlamış ve 1999 yılına kadar satılmıştır. Daha sonra yerini bir üst kasa C180 almıştır.

Mercedes C180 (W202) Nasıl Bir Araba?

D segmenti bir otomobil olan C 180’i bende kullanıyorum. BlueEfficiency Elegance, Classic, Elegance, Esprit ve Sport donanım paketleri bulunmaktadır. “ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, klima, otomatik dört cam, elektrikli aynalar ve yokuş kalkış desteği” gibi özellikleri bulunmaktadır. C180’de 5 ileri manuel ve 5 ileri otomatik şanzımanlı seçenekleri bulunmaktadır.

Kaputunun altında 122 beygir ve 170 Nm tork güç üretmektedir. 1.8 litre hacimli olan bu motor LPG ile tam uyumludur. Şehir içinde 11.5, şehir dışında 7 litre yakıt tüketmektedir.

Mercedes C180 (W202) Kullanıcı Yorumu

Elimde öyle çok para yoktu ve bende Mercedes ne de olsa ne kadar kötü olabilir ki diye düşünerek 1997 model bir C180 aldım. İlk olarak içini anlatmaya başlayım. Vitesin hemen arkasında orta konsolda ahşap kaplama vardır. Ön göğüs ve kapı içlerinde kaliteli bir deri kaplama kullanılmıştır. Ön tarafının genişliği güzeldir. Ön koltukları kendi boyuma göre ayarladığımda arka diz mesafesi oldukça yeterli kalıyor. Bu arabanın en büyük sorunu kapı fitillerinin kenarından zamanla çürümeye başlamasıdır. Motor performansı çok iyi değildir. Şehir içinde ara hızlanmalarda ve yokuşlarda biraz hantal kalıyor. Uzun bir yokuşa gelmeden önce kaptırıp öyle çıkmanız gerekiyor. Otomatik şanzıman güzeldir ancak vites geçişleri hafif sarsıntılıdır. Uzun yolda konforludur. Yol ve motor sesini içeriye çok fazla almaz. Frenler güçlüdür ve kısa mesafede arabayı durdurabilir.

Mercedes C180 (W202) Alınır Mı?

Yedek parçalarını bulmakta hiç bir sıkıntı yok. Ancak her Mercedes’in olduğu gibi biraz pahalıdır. Öyle çok fazla bir şey beklemeyin ama yine de kaliteli bir otomobildir. İkinci el piyasası iyi de sayılmaz, kötü de sayılmaz. Almadan önce temiz kullanılmış bir tanesini almaya özen gösterin.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu