Ford Granada Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Dünyanın en köklü otomobil markalarından bir tanesi olan Ford’un bir dönem en lüks otomobili olan Granada nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Ford Granada inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Bir Ford hayranı olarak sırf hafta sonları şöyle gezmek için bir Granada aldım. Bu araba gerçekten çok farklı ve güzel. Granada 1972 ile 1985 yılları arasında üretilmiştir. 1970’li yıllarda Dünya’da çok tutulan bir modeldi. Ancak artık günümüzde sadece meraklıları tarafından tercih ediliyor.

Ford Granada Nasıl Bir Araba?

1970’li yılların başında Ford’a asla bir Mercedes olamayacağı söyleniyordu. Ford’da en az Mercedes kadar dayanıklı ve konforlu bir otomobil üretebileceğini kanıtlamak amacıyla Granada modelini piyasaya sürdü. Gerçekten de 1972 yılında Granada üretilmiş en lüks otomobillerden bir tanesiydi. Üretimden kalktığı 195 yılına kadar tüm Dünya’da büyük ses getirmiştir. 1980’li yıllarda sonra “klima, dört cam otomatiği ve hidrolik direksiyon” gibi özellikler eklenmiştir. Şimdi bu özellikler ne ki diyebilirsiniz. Ancak o zamanlar klimanın ne olduğu bile bilinmiyordu. Yani teknoloji harikası bir otomobildir. 1.7 (73 beygir), 2.0 (105 beygir), 2.3 (107 beygir) ve 2.8 (147  beygir) motor seçenekleri ile satılmıştır. 4 ve 6 silindirli seçenekleri vardır.

Ford Granada Arkadan Görünüşü

Ford Granada Kullanıcı Yorumu

Granada o kadar başarılı bir otomobildir ki daha sonra üretilecek olan Taunus onun tasarımına göre yapılmıştır. Ben merak için hurda bir tanesini aldım ve topladım. Şimdi hafta sonları geziyorum. Gerçekten yayla gibi bir otomobil. Ön göğüs ve kapı içlerinde kaliteli kaplama kullanılmıştır. Ön tarafına koltuk yapsalar şoför dahil 3 kişi rahatlıkla sığabilir. Bendeki 2.8 motorlu olanı. Öyle aman aman bir performansı yok ama Granada ile gezerken kendimi farklı hissediyorum. Kliması çalışıyor ve buz gibi üflüyor. Frenleri gayet güçlüdür. Şehir içinde ara hızlanmalarda orta halli bir motor performansı var. Bir kere otobanda kaç kilometre hıza çıkacak diye denedim 180’i gördüm. Ancak yılların verdiği yorgunlukla çok gidemedim o hızlarda. Yol tutuşu çok güzeldir ve arkasını hemen savurmaz.

Ford Granada Alınır Mı?

Evet bu arabayı alacaksanız benim gibi özel merakınızın olması gerekiyor. Öyle çok kötü bir otomobil değil. Yedek parçalarının çoğunu araya taraya hurdacılardan temin ediyorum. Çünkü sıfır parçaları kolay kolay bulunmuyor. Sanayide ustalarda çok fazla ilgilenmek istemiyorlar. Kısacası özel merakınız varsa alın derim. Ya değilse öyle günlük binmelik bir otomobil değil.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu