Renault Fluence Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Renault’un laf yerindeyse peynir ekmek gibi satılan modeli olan Fluence nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Renault Fluence inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Renault ülkemizde en çok satılan otomobil markalarından bir tanesidir. İstisnalar hariç hemen her modeli Türkiye’de çok fazla tutulmuştur. C segmentinde daha önce Megane ile yer alan marka, hatchback sınıfında megane 3 ile yoluna devam ederken, sedan sınıfında Fluence modelini üretmekte başladı. Fluence, Renault Türkiye fabrikasında üretilmiştir. İlk olarak 2010 yılında satışa çıkmış ve 2016 yılında yerini Megane 4 modeline bırakmştır. Satışta olduğu süre boyunca başta şirketler olmak üzere yüz binlerce adet satılmıştır. Günümüzde halen daha piyasanın en çok satılan otomobil modellerinden bir tanesidir.

Makyajsız Kasa Fleunce

Renault Fluence Nasıl Bir Araba?

Orta alta sınıf yani küçük aile otomobili olarak üretilen Fluence, tam Türkiye şartlarının otomobilidir. İlk olarak 2010 yılında satılmaya başladıktan sonra 2013 yılında makyajlı kasaları satılmaya başlamıştır. 2013 makyajıyla gündüz led farları ve ön panjurda değişiklikler yapılmıştır. Fluence’nin Authentique, Bold Edition, Business, Dynamique, Elegance, Expression, Extreme, Extreme Edition, Icon, Joy ve Privilege donanım paketleri bulunmaktadır. En full donanım paketi olan İcon’da Sunroof, elektrikli el freni, keyless go (anahtarsız çalıştırma), yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici, elektrikli katlanır ayna, yağmur ve far sensörü, park sensörü, iç perde, dijital klima, 8 hava yastığı, ABS, ESP, ASR, far yıkama ve yol bilgisayarı gibi pek çok özellik bulunmaktadır.  Fluence’nin manuel vitesinin yanı sıra 6 ileri EDC çift kavramalı otomatik vites seçenekleri vardır. ECD şanzıman dünya üzerindeki en sağlan çift kavramalı otomatik şanzımanlardan bir tanesidir. Fluence motor teknik özellikleri ise şu şekilde

1.5 DCi : Dünya üzerinde üretilmiş en ekonomik, performanslı ve sessiz dizel motorlardan bir tanesidir. Zaten Fransızlar dizel konusunda artık dünyanın lideri konumundadırlar. DCi motor ise Mercedes tarafından bile kullanılan kendini kanıtlamış bir motordur. Fluence’de 90 beygir ve 110 beygir olarak iki farklı versiyonu kullanılmıştır. Yakıt tüketimi şehir içinde 5.2, şehir dışında 4 litredir. Fluence’de en çok tutulan motor seçeneğidir.

1.6 Benzinli : Renault’un uzun yıllardır üzerinde geliştirerek kullandığı motordur. Aslında çok sağlam bir motor olmasına rağmen DCi motorun gölgesinde kalmıştır. 115 beygir ve 156 Nm tork gibi güzel bir güç üretmektedir. LPG ile tam uyumlu motordur. Şehir içinde 8.5, şehir dışında 5 litre yakıt tüketimi verisi vardır.

1.6 DCi : Makyajlı kasalarla birlikte gelmiş ve 2013 – 2014 yılları arasında satılmıştır. Çok fazla tutulan bir motor değildir. 130 beygir ve 320 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 4.8, şehir dışında 3.6 litre yakıt tüketmektedir.

Fleunce Arkadan Görünüşü

Renault Fluence Kullanıcı Yorumu

Fluence bu Türkiye şartlarına göre üretilmiş bir otomobildir. Bende hem piyasası olduğu hem de tutulan bir model olduğu için tercihimi Fluence’den yana kullandım. İlk olarak size arabanın içini anlatmaktan başlayım. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde sert ama kaliteli plastik malzeme kullanılmıştır. Donanım olarak yeterlidir. Kesin olarak bilmiyorum ama C segmentinde en geniş iç hacme sahip otomobilmiş. Gerçekten de öyle. Ön tarafı olsun arka koltukları olsun yayla gibidir. Arka diz mesafesi D segmenti bir otomobil kadar uzundur. Fluence’in bagaj hacmi 530 litredir. Ben köye gidip gelirken bagaja 1 çuval patates, 1 çuval soğan ve bavulları atıyorum daha da yer kalıyor. 1.5 dCi motorunun performansı çok güzeldir. Bendeki 110 beygirlik olanı. Şehir içinde ara hızlanmalarda falan ivmelenmesi güzeldir. Ayrıca sessiz çalışıyor ve arabanın içine motor sesi hiç gelmiyor. Bir depo motorin dolduruyorum ne zaman aldığımı unutuyorum. Uzun yolda ve yüksek hızlarda ise biraz dikkatli olmak gerekiyor. Altı yerden yüksek olduğu için yol tutuşu biraz zayıftır. 150 – 160 ‘ı geçmeden kullanmanızı tavsiye ederim. Virajlara biraz sert girerseniz arkasını savurabilir. Frenleri çok güçlüdür ve kısa mesafede arabayı durdurabilir. Dijital kliması çift yönlüdür ve oldukça güçlüdür. Fluence’nin içini kısa sürede buz gibi yapar.

Renault Fleunce İçinden Bir Görünüm

Renault Fleunce Alınır Mı?

Evet çevrenizde Fluence nasıl araba diye sorarsanız 10 kişiden 9 tanesi kötü araba der. Ama o 9 kişinin hiç birisi de Fluence sahibi olmamıştır. Bu araba hakkında hep kulaktan dolma bilgiler var. Bana göre şuan Türkiye şartlarında alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesi. Bir defa yedek parçaları hem çok ucuz hem de çok kolay bulunuyor. Türkiye’nin hiç bir yerinde parça ve servis sıkıntısı çekmiyorsunuz. İkinci el piyasası ise tabiri yerindeyse peynir ekmek gibi. Bugün satılığa koyun sabaha satılacak cinsten bir otomobil. Ama alırken dikkat edilmesi gereken bir husus var, oda şirket çıkması olmadığına emin olmalısınız. Çünkü bu arabalar filo kiralamalar için çok fazla satılmıştır. Bu da şirketler tarafından çok tercih edilen bir otomobil olmasını sağladı. Sonuç olarak çoğu çalışan bu arabaları hor kullandılar. Eğer bir Fluence alacaksanız mutlaka geçmişini bilmeniz gerekir. Ya değilse çok başınız ağrıyabilir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu