Opel Tigra Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Opel’in mini coupe modeli olan Tigra nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Opel Tigra inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Pek çok kişinin bedava verseler almam dediği bir otomobil olan Tigra, kötü şöhretine rağmen aslında parasına göre güzel donanımlar sunmaktadır. Tek kapılı coupe bir otomobil olan Tigra’ ülkemizde ilk olarak 1995 yılında satılmaya başlamıştır. 2000 yılına kadar birinci kasası satıldıktan sonra satışına ara verilmiş 2005 yılında ikinci nesil ile devam etmiştir. Ancak istenilen satış rakamlarını yakalayamayınca 2006 yılında satıştan kaldırılmıştır.

Opel Tigra Nasıl Bir Araba?

İki kişilik bir otomobil olan Tigra’nın ülkemizde daha çok birinci nesilleri satılmıştır. Donanım olarak gayet doludur. “ABS, hava yastığı, klima, ön cam otomatikleri ve hidrolik direksiyon” gibi özellikleri bulunmaktadır. Az sayıda satılmış olsa da Tigra’nın otomatik şanzımanlı versiyonları vardır. Ancak genelde 5 ileri manuel vitesle satılmıştır. Tigra’nın en çok sevilen yönlerinden bir tanesi de sunroof mevcut olmasıdır. Ayrıca ikinci nesil olanlarında açılır tavan vardır. Genelde sarı renkli olanları satılmıştır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

İlginizi çekebilir :  “Opel Agila Nasıl Bir Araba?

1.4 Benzinli :  4 silindirli olan bu motor 90 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur. Şehir içinde 10.5, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketmektedir.

1.4 TT : 2005 – 2006 model yılları arasında ikinci nesil Tigra ile gelmiş motordur. 90 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 8, şehir dışında 5 litre yakıt tüketmektedir. Bu kasalarla birlikte gelmiş tek motor seçeneğidir.

1.6 Benzinli : En çok tutulan motor seçeneğidir. 1.6 litre hacimli olan bu motor 106 beygir ve 148 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur. Kağıt üzerinde ortalama bir güce sahipmiş gibi görünse de Tigra’nın kasasının hafif olması sebebiyle oldukça yüksek performans sergilemektedir. Eğer bir Tigra alacaksanız bu motora sahip bir tanesini almanızı öneririm. Şehir içinde 11, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir.

Opel Tigra Arkadan Görünüşü

Opel Tigra Nasıl Bir Araba?

Ben elimde Tofaş veya Reno alacak kadar para varken genelde şehir içinde kullanmak için bir 2000 model Tigra aldım. Evin ikinci arabası olması sebebiyle işe geliş gidişlerde yalnız başıma kullandığımdan genişlik konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Neyse yine de ön tarafının genişliği gayet güzeldir. Dışarıdan her ne kadar küçük gibi görünse de içine oturduğunuzda geniş bir otomobil olduğunu göreceksiniz. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde ortalama kalitede bir malzeme vardır. Ancak öyle çatlama ve solma gibi şeyler asla olmuyor. Bendeki 1.6 motorlu olanıydı. Motor performansına ise hayran kalırsınız. Gaza yüklendiğinizde şehir içinde gayet güzel ivmelenir. Örneğin bir ışıklarda durdunuz ve kalkarken gaza sonuna kadar basarsanız orada olan çoğu araba size yetişemez. Manevra kabiliyeti çok üstündür. Küçük boyutları nedeniyle park etmekte asla sorun yaşamazsınız. Ancak arka bagaj kapağının yüksek olması sebebiyle geri park ederken dikkatli olmak gerekiyor. Bir iki defa tek başıma uzun yola gittim. Hatta bir keresinde otobanda gaza yüklendim ve hiç zorlanmadan 180 km/s hıza kadar çıktı. Ancak şunu bilin ki bu araba yüksek hızların arabası değil. Yol tutuşu bir hayli düşüyor. Ayrıca yan rüzgarlardan oldukça fazla etkileniyor. Frenleri gayet güçlüdür ve kısa mesafede arabayı durdurabilir.

Opel Tigra Alınır Mı?

Bu arabanın piyasasının olmamasının sebebi halk arasında kötü lakap takılmış olmasından dolayıdır. eğer ben bunlara göğüs gererim derseniz bu paralara alınabilecek en iyi şehir içi tek veya iki kişi kullanılacak arabalardan bir tanesidir. Yedek parçaları bulunuyor mu diye soracak olursanız, evet en Ankara’da hiç zorlanmadım ve kolaylıkla bulabildim. Zaten motor parçaları diğer Opel modelleriyle ortak olduğundan hem ucuz hem bol. İkinci el piyasası çok hızlı değildir.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu