Rot Kolu Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti

Otomobillerimizin yürüyen aksam parçalarından olan rot kolu değişimi ne kadara yapılır? Rot kolu fiyatları ne kadardır? Rot kolu değiştirme işçilik ücreti ne kadar? Kısaca rot kolunu değiştirmenin maliyeti hakkında açıklama yapacağız.

Aracınız ister hidrolik isterse eski sistem olsun mutlaka rot kolu adı verilen bir parça bulunmaktadır. Rot kolunun görevi sürücü direksiyonu çevirmeye başladığı anda direksiyon kutusundan alınan gücü, rot başlarına iletmektir. Rot kolları direksiyon kutusu ve rot başları arasındaki çubuğa verilen isimdir. Rot kolu görevi direksiyon kutusundan aldığı güçle tekerlerin sağa veya sola dönmesini sağlamaktır. Bu sebep arıza yaptığı zaman bir takım belirtiler verir. Ayrıca zamanında tamir edilmezse direksiyon kutusu veya rot başından bağlantı noktaları kopabilir ve direksiyonun hiç dönmemesine neden olabilir. Aracınızın rot kolunu değiştirmek için mutlaka bir ustaya gitmeniz gerekecektir. Çünkü arabanın lifte kaldırılması gereklidir. Rot kolunun diğer adı ise direksiyon bağlantı çubuğudur.

Rot Kolu Değişimi Ne Kadar Tutar?

Aracınızın rot kolunun arızalı olduğunu fark ettiniz ve değiştirmek istiyorsunuz. Bunun için bir sanayide veya oto serviste kısa sürede sorunu çözdürebilirsiniz. Ustanız sizde ilk olarak rot kolu almanızı isteyecektir. Rot kolu fiyatları 75 ile 200 lira arasındadır. Bu para aracınızın marka ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Ustanız rot kolunu değiştirmek için aracı lifte kaldırır, ardından tekeri söker ve son olarak eski rot kolunu yerinden çıkartıp yenisini takar. Rot kolu değiştirmek ne kadar sürer diye soracak olursanız 30 dakika ile 45 dakika arasında bir sürede hallolacaktır. Ayrıca ustanız rot kolunu değiştirmek için işçilik ücreti olarak ortalama 100 lira işçilik ücreti alacaktır. Kısaca rot kolunu değiştirmenin maliyeti 2021 – 2022 yılı için 200 – 250 lira arasında tutacaktır.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu