Fiat Bravo 1 (1997 – 2001) Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Fiat Bravo serisinin ilki olan Bravo 1 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Fiat Bravo 1 inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

5 kapılı hatchback sınıfında Brava ile yer alan Fiat, tek kapılı yani 3 kapılı spor modelinin adını ise Bravo koyma kararı aldı. Her ne kadar 1995 yılında üretilmeye başlamış olsa da ülkemizde 1997 yılında satılmaya başlamıştır. 2001 yılında satıştan kaldırılarak yerini Stilo‘ya bırakmıştır.

Fiat Bravo 1 (1997-2001) Nasıl Araba?

Spor ve tek kapılı bir model olan Bravo satıldığı dönemlerde hiçte fena sayılmayacak satış rakamları yakalamıştır. SX donanım paketiyle satılan Bravo’da “klima, sürücü hava yastığı, ön iki cam otomatiği, hidrolik direksiyon ” gibi özellikler bulunmaktadır. Oldukça spor bir görüntüsü vardır. Bravo’nun motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

1.6 Benzinli : Fiat’ın pek çok modelinde kullandığı ortak bir motordur. 16 valf olan bu motor 103 beygir 144 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur. Şehir içinde 11, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir.

2.0 HGT Benzinli : Oldukça performanslı bir motordur. 1.6 motor daha çok tutulmasına rağmen bence 2.0 olanını almalısınız. 154 beygir ve 186 Nm tork güç gibi zamanının en iyi performanslı motorlarından bir tanesidir. 5 silindirli olan bu motor 20 valftir. Şehir içinde 13.5, şehir dışında 7.5 litre yakıt tüketmektedir. Bravo’yu 200 km/s hıza rahatlıkla çıkarabilmektedir.

Fiat Bravo 1’de 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımanlı vites seçenekleri mevcuttur.

Tek Kapı Fiat Bravo Arka ve Yandan Görünüşü

Fiat Bravo 1 (1997-2001) Kullanıcı Yorumu

Bana göre modifiyeye en uygun otomobillerden bir tanesidir. Gençliğin verdiği heyecanla bunlardan bir tanesine sahip olmuştum. Gayet güzel ve oturaklı bir arabadır. 103 beygirlik motorunun performansı idare eder ama 2.0 motoru tam bir canavardır. Gaza bastığınızda anında uzar gider. Ayrıca egzoz taktırınca ayrı bir ses çıkar. Ön tarafının genişliği güzeldir, ancak arka tarafı çok basık ve kasvetlidir. Zaten bu aracı alanlar genelde tek başına kullanan gençlerdir. Yol tutuşu güzeldir ve virajlarda iyi tutunur. Ses yalıtımı başarılı olduğu için arabanın içine motor ve yol sesini çok fazla almaz. Frenleri güçlüdür ve arabayı kısa mesafede düz bir şekilde durdurabilir.

Fiat Bravo 1 (1997-2001) Alınır Mı?

Bugün tekrar 20’li yaşlarıma gelsem bunlardan bir tanesini alırım. Hem güzel, hem ucuz bir otomobil. Motor ve mekanik aksam parçaları çok ucuz. İkinci eli güçlü olmadığı için zaten fiyatları da uygundur.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu