Opel Astra G Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Alman otomobil üreticisi Opel’in en çok satılan modeli olan Astra’nın en çok tutulan kasası olan G kasa nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Opel Astra G kasa incelemesi ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Opel tarih boyunca her zaman çok güzel tasarımlı otomobiller üretmiştir. 1991 yılında üretmeye başladığı Astra F kasanın yerine 1998 yılında yeni kasa Opel Astra’yı tanıttı. Çıktığı ilk günleri hatırlıyorum ve o zamanlar trafikte dolaşan en güzel otomobildi. Astra G o kadar çok sevildiği ki, 2005 yılında H kasa üretilmesine rağmen Astra Classic adıyla 2009 yılına kadar üretilip satılmaya devam etti.

Opel Astra G Nasıl Bir Araba?

Bana göre Türkiye’de satılmış olan en iyi Avrupalı otomobillerden bir tanesidir. Sebebi ise tasarımı, dayanıklılığı ve yüksek donanımıdır. 2013 yılından bu yana 8 yıldır 2004 model bir Astra kullanıyorum 250 bin kilometre yol yaptım. Astra G’nin “100.Yıl, CD, CDX, Classic, Club, Comfort, Cosmo, Coupe, Edition, Elegance, Elegance Twinport, Enjoy, Enjoy Elegance, Enjoy Twinport, Essentia, G, GL ve GLS” donanım paketleri vardır. En ful donanım paketinden “ABS, klima, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar, 4 veya 6 hava yastığı, ön kol dayama” gibi özellikleri vardır. 3 ve 5 kapılı hatchback, sedan ve stationwagon kasa tipleri bulunmaktadır. Opel Astra G’nin motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

Opel Astra G Hatchback

1.4 Benzinli : 16 valf bir motordur. Performans olarak fena sayılmaz. LPG tam uyumlu bir motordur. 90 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir.

1.6 Benzinli : 1998 ile 2004 yılları arasında üretilmiş olan Opel Astra G kasalarda mevcuttur. Zaten en çok tutulan bu motordur. Ecotec teknolojisinin kullanıldığı bu motor 100 beygir ve 150 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile tam uyumludur ancak BRC marka taktırmanızı tavsiye ederim. Şehir içinde 10.5, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir.

Bunlar en çok tutulan motor seçenekleridir. Bunların dışında 1.7 CDTI, 1.7 DTI, 1.8, 2.0, 2.0 DTI, 2.2 motorlarda mevcuttur ama çok fazla tercih edilmemektedir. Astra G’de 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzıman seçenekleri de mevcuttur.

Opel Astra G Stationwagon SW

Opel Astra G Kullanıcı Yorumu

8 yıldır severek kullandığım bu arabadan inip başka bir arabaya bindiğimde rahatsız oluyorum. Abartmıyorum bugün bile sıfır olarak üretilse hala satış rekorları kırar. İçerisi oldukça geniş ve rahattır. Koltuklarında kullanılan sünger çok kalitelidir. Ön göğüs, torpido üst ve kapı içlerinde kaliteli bir kaplama malzeme kullanılmıştır. Öyle çatlama, solma ve sararma olmuyor. 1.6 motoru o kadar sessiz çalışıyor ki devir saati yerinden oynamasa motorun çalıştığını fark bile edemiyorsunuz. 100 beygirlik motoru benim gibi çok performans beklemeyen insanlar için gayet yeterli. Ara hızlanmalarda falan ivmelenmesi güzeldir. Dört disk fren kullanılmıştır ve frenleri oldukça güçlüdür. Opel Astra G’nin bilinen hiç bir kronik arızası bulunmuyor. Onlarca defa uzun yola çıkmışımdır çok konforlu bir yolculuk sunar. Bir keresinde son kaç hıza çıkabiliyor diye denedim ve 220 km/s hıza kadar çıktı. Yol tutuşu çok güzeldir. Arkasını kolay kolay savurmaz. Amortisörleri yumuşak olduğu için kasislerden ve çukurlardan geçerken hissettirmez. Ancak engebeli yollarda kullanacaksanız dikkatli olmanız gerekiyor, çünkü altı yere yakın bir otomobil.

Opel Astra G Sedan

Opel Astra G Alınır Mı?

Dediğim gibi bu araba 8 yıldır bende ve kilometresi 400 bine yaklaştı. Hala daha ne bir yağ yakma ne de bir su eksiltme var. Taş gibi sağlam bir motordur. Yedek parça ihtiyacım olduğunda Niğde gibi küçük bir şehirde yaşamama rağmen kolaylıkla bulabiliyorum ve yedek parça fiyatları çok ucuz. İkinci eli ise tabiri caizse peynir ekmek gibi gidiyor. Temiz bir tanesini gözünüz kapalı alabilirsiniz. Keşke hala bu kadar kaliteli otomobiller üretilse diyorum. Opel Astra G İçi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu