Peugeot 107 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Fransız otomobil üreticisi Peugeot’un A segmenti mini otomobili olan 107 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Peugeot 107 inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Peugeot’un daha çok şehir içi kullanımlar için ürettiği modeli olan 107, A segmenti bir otomobildir. İlk olarak 2007 yılında satışa sunulmuştur. Aslında fena olmayan satış rakamları yakalasa da 2013 yılında Türkiye’de satıştan kaldırılmıştır.

Peugeot 107 Nasıl Bir Araba?

Daha çok kadın sürücüler ve şehir içi kullanım için üretilmiş bir otomobildir. Trendy ve Urban Move olmak üzere iki farklı donanım paketiyle satılmıştır. En çok tutulan Trendy donanım paketinde “F1 vites, ABS, klima, otomatik camlar ve aynalar, iki hava yastığı, yol bilgisayarı ve CD çalar” gibi özellikler bulunmaktadır. 107’de 5 ileri manuel ve 5 ileri otomatik şanzıman seçenekleri mevcuttur. 107 motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

Peugeot 107 Arkadan Görünüşü

1.0 Benzinli : 3 silindirli olan bu motor 68 beygir ve 93 Nm tork güç üretmektedir. En çok tutulan motor seçeneğidir. Yakıt olarak çok ekonomiktir. Şehir içinde 5.5, şehir dışında 4.1 litre yakıt tüketimi vardır.

1.4 HDi Dizel : 2007 ve 2008 yılları arasında satılan 107’lerde mevcuttur. 54 beygir ve 130 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içi yakıt tüketimi 5.5, şehir dışı ise  3.5 litredir. Çok fazla tutulmamıştır.

İlginizi Çekebilir: Peugeot 106 GTI Nasıl Araba

Peugeot 107 Kullanıcı Yorumu

Kız kardeşim için otomobil arayışındayken Peugeot 107 almakta karar kıldık. Arada sırada benim de kullandığım bir otomobil. Gerçekten şehir içinde büyük avantajı var. Küçükcük yerlere park edebiliyorsunuz. Manevra kabiliyeti çok üstün bir otomobil. Bu araba üretilirken sanki arkasına kimse oturmayacak gibi düşünülmüş. Ön tarafının genişliği çok güzel iken arka diz mesafesi çok dar. Şehir içinde 1.0 motor güzel performans sergiliyor. Ancak arabada 2 kişi varken birde klima açarsanız yokuşlarda bayılıyor. Çok hızlı gitmeye müsait bir otomobil değil. 120’den sonra yolda gezinmeye başlıyor. Ayrıca yan rüzgarlardan epey etkileniyor. Yerden yüksek olduğu için, sanki mini bir jip kullanıyormuş hissi yaratıyor. Küçücük boyutlarına rağmen çok güçlü bir fren sistemi var.

Peugeot 107 Alınır Mı?

Evet bayan sürücüler için çok ideal bir otomobil. Yedek parçaları hem kolay bulunuyor hem de çok ucuz. İkinci el piyasası çok hızlı olmasa da idare eder. Bence alınabilecek bir A segmenti otomobil.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

2 Yorum

  1. slm
    2012 model pejo 107 araç vites geçş problemi çıkart dı ve çekiciyle ustaya gitmesi gerekti usta baktığında doğal süreç olan debriyaj takımını değiştirdi ama yürütemedi daha sonra beyinde arıza var dedi ve beyinciye götürdü oldu denildi ancak 15 sonra tekrar aynı şikayetle yolda kaldı ve elektrik tesisatı beyni yakıyor kopmle incelememiz gerekiyor tesisatı dediler tekrar beyni tamir edip verdiler şimdi çaışıyr anca arada sırada bip bip diye ses veriyor sizce tüm tesisatı incelemeliler mi yoksa yapan usta gözden bir şeyi mi kaçırıyor bilginize danışmak istedim
    teşekkürler

    1. Merhabalar, ustamız kontrol gerçekleştirmeden ezbere iş yapmış. Vites geçiş problemleri ciddi bakım isteyen süreçlerdir. Önerimiz daha yetkili bir usta tarafından detaylı kontrolünün sağlanması yönündedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu