Fiat Brava Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Fiat’ın c segmenti hatchback modeli olan Brava nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Fiat Brava inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Fiat C segmentinde hiç bir zaman başarılı olamamış bir markadır. Günümüzde bile bu durum böyledir. 1996 yılında hatchback kasada Brava modelini satışa çıkardı. Sedan olanlarına ise Marea adını verdi. 1999 yılında ise Brava Türkiye fabrikasında üretilmeye başladı. Ancak başarılı olamayınca 2001 yılında üretimi durdurularak yerini Fiat Stilo modeline bırakmıştır.

Fiat Brava Nasıl Bir Araba?

Fiat, c segmentinde Golf ile rekabet edebilmek amacıyla hep yüksek donanımlı otomobiller üretmeye çalıştı. Ancak bu donanım ve elektronik merakı her zaman başına bela oldu. Çünkü otomobilleri bu sebepten dolayı tutulmadı. Fiat Brava ilk olarak 1996 yılında satılmaya başlamıştır. Hatchback kasa tipine sahip olan Brava’nın iki kapılı ve dört kapılı versiyonları vardır. Tamamı 5 ileri manuel vites ile satılmıştır. ELX ve SX donanım paketleri vardır. En full paketi olan SX’de “ABS, klima, hidrolik direksiyon, dört cam otomatiği, elektrikli yan aynalar ve hava yastığı” gibi özellikler bulunmaktadır.

Brava ülkemizde 1.6 litre hacimli benzinli motor ile satılmıştır. Bu motor 103 beygir ve 144 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motor olup, Şehir içinde 11, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir.

Fiat Brava Tek Kapı

Fiat Brava Kullanıcı Yorumu

Fiyatına aldanıp bende bir Fiat Brava aldım. Öncelikle parasına göre gerçekten kaliteli ve donanımlı bir otomobil. Ki zaten bu arabanın parasına neredeyse Tofaş Şahin veriyorlar. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi idare eder. Sert plastik ama çatlama ve solma olmuyor. Koltukları oldukça rahattır ama süngeri biraz serttir. Ön tarafı gayet geniştir. Arka diz mesafesi yeterli uzunluktadır. Frenleri yeterli seviyede güçlüdür. Motor performansı idare eder. Şehir içinde ara hızlanmalarda gayet başarılı. Ayrıca çok sessiz çalışan bir motor. Bazen arabanın çalışıp çalışmadığını bile anlayamıyorsunuz. Bir kaç defa son hız denemesi yaptım ve 160 – 170 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Yol tutuşu öyle aman aman iyi değil. Özellikle yolda biraz ıslaklık varsa hemen arkasını savurmaya meyilli. Kliması çalışıyorsa idare eder bir soğukluk veriyor.

Fiat Brava İçinden Bir Görüntü

Fiat Brava Alınır Mı?

Evet parasına göre baktığınız zaman alınabilecek en iyi c segmenti otomobillerden bir tanesi olarak görünüyor. Ancak bu arabalar ECU sistemine sahip ilk otomobillerden bir tanesi olduğu için her yerinde sensör var. Bu da elektrik arızası vermesine neden oluyor. Neredeyse her hafta mutlaka bir oto elektrikçiye gidiyorum. Eğer bir Brava alacaksanız mutlaka elektrik aksamı çok kurcalanmamışını almaya çalışın. Ya değilse başınıza gerçekten bela alırsınız.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

  1. Merhaba kardeşim makine mühendisi oğluma en çok 320 bin TL ye kadar ikinci el araba bakıyoruz ortalaması 250 bin TL, bize aracın yakıtı performans, parça sorunu olmayan piyasası olan bir araba marka ve modeli sunma durumun varmı?biz reno ,seat Skoda, Opel, Fiat,olarak düşünüyoruz fikrinizi almak isteriz teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu