LPG Tank Fiyatları

LPG tank fiyatları, çoğu şoför tarafından merak edilir. Günümüzde sürekli artışta olan yakıt fiyatları nedeniyle birçok kişi LPG kullanımına geçmiştir.

LPG Tank Nasıl Taktırılır?

En sık ulaşım aracı olarak kullanılan otomobiller için LPG kullanımı yakıt tüketiminde oldukça uygun bir maliyet imkânı sağlar. Bu nedenle pek çok otomobil kullanıcısı, araçlarına LPG taktırma konusunda fiyat araştırması yapmaktadır. LPG sistemlerinin uluslararası ECER67 ve TSE standartlarına uygun olması gerekir. Otomobillerde bagaj kısmına yerleştirilen LPG tankını takan firmanın yetkili olması ve LPG tankının profesyonel bir teknisyen tarafından montajının yapılması şarttır.

lpg tank fiyatlari
LPG Tank Fiyatları

LPG tanklarının düzenli olarak bakımlarının ve kontrollerinin yapılması da önemlidir. LPG’nin korozyon (kireçlenme ve paslanma) etkisi 10 olarak belirlenmiştir. Bu sebeple başka bir arıza ya da hasar alma durumları dışında LPG tanklarının değişim süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. Süresi dolan LPG tanklarının değiştirilmesinin ihmali ile patlama tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilir. Sürücü hayatının ve çevresindekilerin öncelikle can sağlığı tehlikeye girer. LPG tankının patlaması ciddi derece can ve mal kaybına neden olabilmektedir.

LPG Tank Türleri

Basınçlı tanklar statüsünde olan LPG tanklarının A ve B tipi olmak üzere iki adet türü bulunur. Genellikle yetkili firmalar tarafından yüksek basınca dayanıklı olan B tipi tankların montajı yapılır. Tankın genel ömrü 10 yıl olarak belirlense de zamanla tank boyasının çevresinde kireçlenmeler olabilir. Bu kireçlenmeler tankın delinmesine neden olabilir. Bu nedenle düzenli olarak tankın bakımın yapılması ve aşınan boya kısımlarının boyasının yenilenmesi gerekir. Ömrü dolan LPG tanka sahip olan araçların yasaya göre trafiğe çıkması da yasaktır. Ayrıca ömrünü dolduran LPG tankları nedeniyle muayene işlemelerinde araçlara vize verilmez. Oluşabilecek potansiyel tehlikeler sebebi ile LPG tanklarına sahip olan araçlar devlet tarafından sıkı denetime tabi tutulur.

Böylelikle LPG tanka sahip olan araç sahipleri olası başka hasarlar dışında 10 yılda bir LPG tanklarını değiştirmek zorundadır. Bu durumda piyasada sıkça LPG tank fiyatları araştırılmaktadır. LPG tankının değişim maliyeti tankın boyutuna göre değişiklik göstermektedir.

LPG Tank Değişim Fiyatları

LPG tank değişim fiyatları 2023 yılı dâhilinde yaklaşık 800 TL ile 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Ayrıca 500 TL’den başlayan işçilik ücretleri bulunmaktadır. Ayrıca değişim ücretleri markaya ve montajı yapacak olan firmaya göre de değişiklik gösterebilmektedir. Piyasada paylaşılan tank fiyatlarına montaj ve işçilik ücretleri dâhil edilmemiştir. Tank değişimi yaptıracak olan araç sahiplerinin bu bilgi doğrultusunda fiyat araştırması yapmaları özellikle önerilir. Tank çeşitleri, simit ve silindir tank olmak üzere iki türden oluşur.

Her türün kendi içinde değişen ölçüleri mevcuttur. Ölçü durumlarına göre fiyat değişikliği yapılmaktadır. Silindir tanklar çap ve uzunluk bakımından içten boğazlı simit tank, dıştan boğazlı simit tank, ince silindir tank ve tombul silindir tank gibi türlerde olup her araçta farklılık gösterir. Bunların arasında en çok kullanılanlar 200, 230, 244, 270, 300, 315 çaplarında olan tanklardır.

Simit LPG Tank Fiyatları

Simit tanklarındaysa 180mm, 200mm, 220mm, 240mm yükseklikler mevcuttur. Değişim yapılırken mutlaka yükseklik ölçülerine dikkat edilerek değişim yapılması gerekmektedir. Simit tankların en fazla tercih edilen tipi 630×200 ve 600×220 45/47 litrelik olanlardır. En çok kullanılan LPG simit tank fiyatları ortalama olarak şu şekildedir;

  • 35 Litre İçten Boğazlı Simit Tank:   1400 TL
  • 40 Litre İçten Boğazlı Simit Tank:  1450 TL
  • 42 Litre İçten Boğazlı Simit Tank:  1500 TL
  • 47 Litre İçten Boğazlı Simit Tank: 1700 TL
  • 51 Litre İçten Boğazlı Simit Tank: 1750 TL
  • 54 Litre İçten Boğazlı Simit Tank: 1950 TL
  • 61 Litre İçten Boğazlı Simit Tank: 2300 TL

 

  • 27 Litre Dıştan Boğazlı Simit Tank: 1400 TL
  • 35 Litre Dıştan Boğazlı Simit Tank: 1450 TL
  • 40 Litre Dıştan Boğazlı Simit Tank: 1700 TL
  • 42 Litre Dıştan Boğazlı Simit Tank: 1800 TL
  • 48 Litre Dıştan Boğazlı Simit Tank: 1950 TL
  • 51 Litre Dıştan Boğazlı Simit Tank: 2150 TL

Simit LPG tank fiyatları, marka ve firmaya göre değişiklik göstermektedir. Verilmiş olan fiyatlar bu doğrultuda artış veya azalış gösterebilmektedir. En çok kullanılan silindir tank fiyatları ise ortalama olarak şu şekildedir;

  • 32 Litre Silindir Tank: 1400 TL
  • 40 Litre Silindir Tank: 1500 TL
  • 50 Litre Silindir Tank: 1600 TL
  • 55 Litre Silindir Tank: 1800 TL
  • 60 Litre Silindir Tank: 2000 TL

Silindir LPG tank fiyatları, marka ve firmaya göre değişiklik göstermektedir. Verilmiş olan fiyatlar bu doğrultuda artış veya azalış gösterebilmektedir.

lpg tank
LPG Tank Fiyatları

 

İçten boğazlı ve dıştan boğazlı LPG tank fiyatları üretici firma ve marka farklarından dolayı değişiklik gösterebilir.

Atiker LPG Tank Fiyatları

Atiker LPG tank fiyatları ve ürünlerini belirleyen Atiker, uzun yıllardır otogaz sektöründe kaliteli ve güvenli üretimleri ile oldukça bilinen markalar arasında yer almaktadır. Son dönemlerde epeyi artan benzin fiyatları nedeni ile araç kullanıcıları LPG sistemine geçiş yapmaktadırlar. LPG sistemlerinin uluslararası ECER67 ve TSE standartlarına uygun olması gerekir. Otomobillerde bagaj kısmına yerleştirilen LPG tankını takan firmanın yetkili olması ve profesyonel bir teknisyen tarafından montajının yapılması şarttır. LPG sistemli araçların devlet tarafından sıkı bir kontrole tabii tutulması nedeni ile montajının kesinlikle güvenilir, garantili ve profesyonel firmalar tarafından yapılması gerekir. LPG tanklarının 10 yıl ömrünün olması nedeni ile birçok araç sahibi LPG tank fiyatlarını araştırmaktadır. Güvenlik açısından son derece önemli olan LPG tanklarında kaliteyi ve firma güvencesini önemseyen araç sahipleri Atiker tank fiyatları hakkında da bilgi sahibi olmak istemektedirler.

Atiker markası piyasaya yön veren LPG sistemleri ile öncü markalar arasında yer alır. Piyasada birçok alternatif markalar ve fiyatlandırma politikaları mevcuttur. Bu markalar ve işletmeler, Atiker marka güvencesiyle piyasa fiyatları ile hemen hemen aynı oranlarda alıcılarına satış yapmaktadırlar.

Atiker LPG Tank Fiyatı 2023

Atiker LPG tank fiyatı seçeneklerini belirleyen Atiker, müşterilerine piyasaya uygun fiyatlar sunmaktadır. Artan araç sayısı ile beraber LPG’li sisteme geçen araç sayısı da artış göstermektedir. Bu nedenle LPG montajı, LPG tank değişimleri ve sistem parçaları ile ilgili piyasada fiyat araştırmaları yapılmaktadır. Fiyatlar arasındaki en belirgin özellik, fiyatların tank çeşitlerine göre değişiklik göstermesidir. Atiker firması, otogaz sistemlerinde piyasada önde gelen markalar arasında, kalite güvencesi ile adını duyurmuştur.

Atiker markası döviz kurundaki artışlar gibi temel nedenler ile beraber tank satışlarında piyasa oranında fiyatlar vermektedir. LPG tankları dışında LPG tank ve montajında kullanılan tüm parçaların satışlarını da yapan Atiker web sitesinde tüm bilgileri detaylı olarak paylaşmaktadır.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu