Chery Alia Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Çin’li otomobil üreticisi Chery’nin c segmenti sedan sınıfında üretip satmış olduğu Alia modeli nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chery Alia kullanıcı yorumuna ve incelemesine yer vereceğiz.

Chery, Çin devletinin kurmuş olduğu bir otomobil markasıdır. 2008 yılında Avrupa ve Türkiye pazarına girmek için çabalar sarf etse de Avrupa’da güvenlik standartlarını pek tutturamadığı için satılamamıştır. Bunun yerine Türkiye ve Rusya gibi standartların daha düşük olduğu ülkelerde satılmaya başlamıştır. Alia modeli ile C segmentinde yer almaya çalışan Chery, 2013 yılında Türkiye’de ki tüm satışlarını durdurmuş ve pazardan çekilmiştir. Alia modeli ise 2008 ile 2011 yılları arasında satılmış. Pazara daha yeni giren bir markaya göre hiçte fena olmayan satış rakamları yakalamıştır.

Chery Alia Nasıl Bir Araba?

C segmenti sedan sınıfta yer alan düşük kaliteli bir otomobildir. Zaten üretim amacı az para ile insanları otomobil sahibi yapmaktır. Alia’nın Acteco Forza, Acteco Low Spec, Acteco Lusso ve Acteco Norma donanım paketleri vardır. En full donanım paketi Acteco Lusso’da ” dijital klima, ABS, dört cam otomatiği, dört hava yastığı, sunroof, sis farları, deri direksiyon simidir, ön ve arka kold dayama” gibi özellikler bulunmaktadır.

Alia, ülkemizde 1.6 litrelik atmosferik benzinli motor ile satılmıştır. Bu motor 110 beygir ve 144 Nm tork güç üretmektedir. Ayrıca LPG ile tam uyumlu olup, şehir içinde 9.5, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir. Alia’da 5 ileri manuel vites vardır.

Chery Alia Arkadan Görünüşü

Chery Alia Kullanıcı Yorumu

Ben almadan önce herkes yok Chery, Çin markası bir otomobil, ne bekliyorsun ki, dandik şöyle böyle laflar etmişti. Bende kimseyi dinlemedim ve bir Chery Alia aldım. Bunun kadar donanımlı, sağlam ve yeni model bir otomobili bu fiyata zaten başka markada alamazsınız. 2 yıldır kullanıyorum ve aracımdan çok memnunum. Chery Alia zaten satılırken bile çok kaliteli bir otomobil diye değil, ucuzluğu ile öne çıkmıştı. İç mekanında bildiğiniz sert plastik malzeme kullanılmıştır. Koltuk döşemeleri deri benzeri bir kaplamaya sahiptir. Motor performansı fena sayılmaz. Şehir içinde ara hızlanmalarda ivmelenmelerde tatmin edicidir. Uzun yolda ise 130 – 140 ile gidiyorum her yere bana mısın demiyor. Ancak virajlara girerken biraz dikkatli olmakta fayda var. Arkasını savurmaya biraz meyilli. Yol tutuşu çok üstün olmasa da idare eder seviyede. Motor sesini içeriye almıyor ve yalıtımı zayıf olduğu için yol sesini alıyor. Frenleri gayet güçlüdür ve arabayı kısa mesafede rahatlıkla durdurabiliyor. Kliması arabanın için buz gibi yapıyor.

Chery Alia İçi

Chery Alia Alınır Mı?

Bugün yine bir araba alacak olsam bu paraya Alia’dan başka arabaya bakmazdım. Bir defa yedek parçaları hem kolay bulunuyor hem de çok ucuz. 2 yıldır bir kere bile sorun çıkartmadı. Severek kullandığım bir otomobil. İkinci el piyasası da çok hızlı olmasa da idare eder. Bana soracak olursanız bu fiyatlara alınabilecek en iyi c segmenti otomobiller bir tanesi.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

  1. Kütahya merkez de oturuyorum, daha yeni 2008 model Chery Alia 1.6 acteco lusso modelini aldım,işini iyi yapan yetkili servis önerilerinizi bekliyorum,cihaza bağlanıp aktivasyon yapılması gerekiyormuş, gösterge panelinde ABS ve yağ lambası galiba yanık kalıyor hep teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu