Volkswagen Golf MK3 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Volkswagen Golf efsanesinin 3. nesli olan Golf 4 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Volkswagen Golf 4 incelemesine ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Golf, tüm Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de her zaman en çok satılan c segmenti hatchback modellerden bir tanesi olmuştur. Golf MK3 ilk olarak 1991 yılında üretilmeye başlamış ve 1998 yılında yerini mk4’e bırakmıştır. Golf 3 olarak adlandırılan bu kasa da 90’lı yıllarda Türkiye’nin otomobil pazarına damga vurmuştur.

Volkswagen Golf 3 Nasıl Bir Araba?

1991 yılında ilk tanıtıldığı günleri hatırlıyorum. Tasarım olarak çok ses getirmişti. O zamanlar Mercedes bile çizgili hatlara sahip otomobiller üretirken, Golf 3 daha yuvarlak bir tasarıma sahipti. Zaten pek çok marka ondan sonra bu tasarımı taklit etmişlerdir. CL, GL ve Sport donanım paketleri vardır. Özellik olarak “klima, hidrolik direksiyon, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar ve 1996 yılından sonra sürücü hava yastığı” gibi donanımları vardır. Golf 3’te 5 ileri manuel vites ve 4 ileri otomatik şanzıman seçenekleri vardır. 5 ve 3 kapılı hatchback kasa tipleri mevcuttur. 10’dan fazla motor seçeneği olsa da ülkemize sınırlı sayıda motorlar ile getirilmiştir. Şimdi Türkiye’de satılan Golf 3’ün motor teknik özelliklerine göz atalım.

1.6 Benzinli : İki farklı güce sahip olanları vardır. 1.6 CL olanları 75 beygir gücündedir. 1.6 Sport olanları ise aft motor adlandırılan 101 beygir gücündeki motora sahiptir. Her iki seçenekte LPG ile uyumludur.

1.8 Benzinli : Tutulan bir motordur. 90 beygir ve 145 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile tam uyumlu olup, yakıt tüketimi şehir içinde 11, şehir dışında 7 litredir.

1.9 Dizel : Eski kara dizel diye tabir edilen motordur. 65 beygir ve 124 Nm tork güç üretmektedir. Çok sesli çalışan bir motordur.

1.9 TDI : Turbo dizel teknolojisinin ilk örneklerinden olan bir motordur. 90 beygir ve 202 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 7, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketimi vardır.

2.0 Benzinli : 115 beygir ve 170 Nm tork güç üretmektedir. Türkiye’de çok fazla satılmamıştır. Şehir içinde 12, şehir dışında 7.5 litre yakıt tüketimi vardır.

2.0 GTI : Evet Golf 3’te kullanılan en performanslı motordur. 150 beygir ve 180 Nm tork güç üreten canavar gibi motordur. LPG taktıracaksanız mutlaka işinin ehli bir ustaya gitmenizi öneririm. Şehir içinde 13, şehir dışında 7.5 litre yakıt tüketmektedir.

Volkswagen Golf Mk3 Arkadan Görünüşü

Volkswagen Golf 3 Kullanıcı Yorumu

2 yıldır 1996 model bir Golf MK3 kullanıyorum. Volkswagen’in ürettiği en kaliteli otomobillerden bir tanesidir. Hatta üretildiği dönemlerde, şimdiki golflerden bile daha kaliteliydi. Neyse içerisinde başlayacak olursak, ön göğüs, torpido üstü ve kapı içlerinde deri benzeri kaliteli bir kaplama kullanılmıştır. Ön tarafının genişliği çok güzeldir. Arka diz mesafesi gayet uzundur ve arkada 3 kişi bile rahatlıkla yolculuk yapabilir. Frenleri gayet güçlüdür ve arabayı kısa mesafede rahatlıkla durdurabilir. Bende 1.8 motorlu olanı ve performansından gayet memnunum. Şehir içinde ara hızlanmalarda gayet başarılı. Yokuşlarda durup kalkerken ivmelenmesi güzel. Golf 3’ün ses yalıtımı pek iyi değil. Özellikle yol sesini içeriye biraz fazla alıyor. Uzun yolda 160 – 170 ile giderken hiç zorlanmıyor. Yol tutuşu gayet güzeldir ve virajlarda arkasını sağlam toplar.

Volkswagen Golf 3 İçi

Volkswagen Golf 3 Alınır Mı?

Evet bu arabalar genelde gençlerin elinde olduğu bir hayli kurcalanmış oluyor. Durum böyle olunca da sürekli arıza veriyor. Bunda Golf’ün değil, önceki sahiplerinin arabaya gösterdikleri davranış etkili oluyor. Alacaksanız temiz kullanılmış bir tanesini almaya özen göstermelisiniz. Yedek parçaları hem ucuz hem de kolay bulunabiliyor. İkinci el piyasası ise güçlüdür.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu