Citroen C4 Grand Picasso Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Citroen’in büyük aile otomobili C4 Grand Picasso nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Citroen C4 Grand Picasso incelemesi ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Citroen, C4 modeliyle gerçekten güzel satış rakamları yakalıyordu. Bu başarıyı aynı model üzerinden götürmek isteyen marka, MPV sınıfında 2007 yılında C4 Grand Picasso modelini piyasaya sürdü. 2013 yılında 2. neslini satışa çıkardı. 2017 yılında ise Türkiye’de C4 Grand Picasso satışını durdurdu.

Citroen C4 Grand Picasso Nasıl Bir Araba?

7 kişilik bir büyük aile otomobili olan C4 Grand Picasso bir çok citroen örneğinde olduğu gibi garip iç tasarımıyla dikkat çekiyor. Örneğin gösterge paneli aracın orta konsolunda yer alıyor. 2014 yılında ibrelerin yerine dijital ekran geliyor. Feel, Shine, Dynamic ve Intensive donanım paketleriyle satılmıştır. ABS, ESP, 6 hava yastığı, dijital klima, koltuk arkalarında tepsi, yatabilir arka sıra koltuklar, elektrikli camlar ve yol bilgisayarı gibi pek çok özelliği vardır.

1.6 HDi (109 beygir), 1.6 e-hdi (112 beygir), 1.6 Bluehdi (120 beygir) ve 1.6 THP (156 beygir) motor seçenekleri ile satılmıştır.

C4 Grand Picasso’da manuel vitesin yanında tek kavramalı 6 ileri yarı otomatik şanzıman bulunmaktadır.

C4 Grand Picasso Kullanıcı Yorumu

İçine oturduğumda minibüs kullanıyormuş gibi bir his uyandırıyor. Ön tarafta şoför ile yolcu arasında çok büyük mesafe var. Bence hoş olmamış. Ayrıca yerden çok yüksek bir otomobil. Arka diz mesafesi oldukça güzeldir. Hatta 7 kişi bile rahat rahat yolculuk yapabilir. 1.6 dizel motorunun performansı idare eder. Kasası ağır olmasına rağmen şehir içinde ara hızlanmalarda güzel ivmeleniyor. Aracın her yerinde saklama gözleri bulunuyor. Motor sesini içeriye almıyor ama yol sesini alıyor. Frenleri gayet başarılı. Uzun yol ve yüksek hızlarda ise 140’ı geçince yolda gezinmeye başlıyor. Ayrıca yerden yüksek olması virajlarda yola tutunmasını zorlaştırıyor.

Citroen C4 Grand Picasso İçi. Oturma Düzeni

Citroen C4 Grand Picasso Alınır Mı?

Rakiplerine göre fiyatı gayet makul seviyede. Bu sebeple eğer 7 kişilik bir MPV arıyorsanız uygun fiyatı sebebiyle tercih edebilirsiniz. Yedek parçalarını bulmak zor değil. İkinci el piyasası ise biraz zayıf. Temiz kullanılmış bir tanesi alınabilir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu