Volvo 460 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumu

Volvo’nun tank gibi otomobili olan 460 nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Volvo 460 kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Volvo’nun her zaman dünyanın en güvenli otomobillerini ürettiği bilinen bir gerçektir. 460 modeli de zamanına göre oldukça sağlam otomobillerden bir tanesidir. 1989 ile 1996 yılları arasında üretilmiştir. Ülkemizde tek tük olsa da vardır.

Volvo 460 Nasıl Bir Araba

D segmenti bir model olan Volvo 460 çizgili ve keskin hatlara sahiptir.  Ülkemizde çok fazla tutulmamıştır. Yollarda çok görülmez. “klima, hidrolik direksiyon, elektrikli dört cam ve elektrikli aynalar” gibi özelliklere sahiptir. 1.8 litrelik 90 beygir ve 2.0 litrelik 110 beygirlik iki farklı motor seçeneği ile satılmıştır. Ancak alacaksanız 2.0 motor olanını almanızı performans açısından tavsiye ederim.

Volvo 460 Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşımdan aldığım bu arabayı 1 yıl boyunca kullandım ve sattım. Tasarım olarak çizgili keskin hatlara sahiptir. İçerisinde oldukça kaliteli bir malzeme kullanılmıştır. Zaten Volvo 90’lı yıllarda şimdikine oranla daha kaliteli otomobiller üretiyordu. Yakıt tüketimi ise LPG’de şehir içi 15, şehir dışında 9litre. Yani yakıtı içiyor resmen. Bir kliması var dillere destan. Arabanın içini kısa sürede buz gibi yapıyor. Ben kullandığım süre boyunca hiç masraf etmedim. Sadece yağını suyunu değiştirdim kullandım. Motor performansı güzeldir. Şehir içinde ara hızlanmalarda güzel ivmelenir. Uzun yolda çok defa 160 170 yaptım ve yola resmen yapışır. Motor ve yol sesini içeriye çok almaz. Yalıtımı çok başarılıdır. Frenleri çok güçlüdür ve kısa mesafede Volvo 460’ı durdurabilir.

Volvo 460 Alınır Mı?

Bu araba bendeyken özellikle kaporta aksamında bir yerleri kırılacak diye ödüm kopardı. Çünkü parçalarının çok zor bulunduğunu hatta hiç bulunmadığını biliyordum. Bulsanız bile çok pahalı. Örneğin arka iki stop farının fiyatına bir Tofaş şahin alabilirsiniz. Tamam kaliteli araba ama parçası çok pahalı. Yine de tercih size kalmış.

kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu