Dacia Solenza Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Dacia’nın ülkemizde satmaya başladığı ilk modellerden olan Solenza nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Dacia Solenza incelemesi ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Romanya’nın otomobil markası olan Dacia 90’lı yıllarda tamamen Renault tarafından satın alındı. 2000’li yılların hemen başından itibaren ürettiği tüm otomobillerde Renault  mekanik alt yapısı kullanılarak Peugeot 309 platformunda üretilmiş olan Solenza’da 2004 – 2005 yılları arasında ülkemizde satılmıştır.

Dacia Solenza Arkadan Görünüşü

Dacia Solenza Nasıl Bir Araba?

B segmenti sedan kasa bir otomobil olan Solenza üretilmiş, Renault Clio’da kullanılan 1.4 MPI motor kullanılmıştır. Bu motor  75 beygir ve 115 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motor olup, şehir içinde 10, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir. Çok kaliteli olduğu söylenemez. Clima, Comfort, Rapsodie ve Scala donanım paketleri vardır. Rapsodie en full donanım seviyesi olup ” hidrolik direksiyon, klima, ön cam otomatiği ve merkezi kilit” gibi özellikler mevcuttur. Solenza 5 ileri manuel vitesli şanzımanla satılmıştır. Otomatik vitesli Solenza yoktur.

Dacia Solenza İçi

Dacia Solenza Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık 2 bir Dacia Solenza Rapsodie kullandım. Bu araba Broadway’den bile kalitesiz bir iç malzemelere sahip. Arabanın içinde bildiğiniz sert plastik malzeme kullanılmış. Allahtan çatlama ve solma olmuyor. Kliması çok güzel soğutmaz ama arabanın içini serinletmeye yeter. Kasası ağır olduğu için motor biraz hantal kalıyor. Şehir içi ara hızlanmalarda zorluk çekebilirsiniz. Frenleri çok güçlü değildir. Özellikle ani frenlemelerde çok çabuk kızaklıyor. Yol tutuşu da o kadar güzel değil. Arkasını savurmaya çok meyilli. Manevra kabiliyeti çok zayıf. Direksiyonun turunun az olması sebebiyle başka arabalarla bir kerede döneceğiniz yeri Solenza ile ileri geri yaparak dönebiliyorsunuz. Uzun yolda 120 km/s hızdan sonra yol sesini ne kadar varsa içeriye alır. Ayrıca motor sesini de alıyor. Kısaca ses yalıtımı namına hiç bir şey kullanılmamış.

Dacia Solenza Alınır Mı?

Buraya kadar arabayı hep kötüledim fark ettiyseniz. Ancak çok sağlam ve sorunsuz bir motoru var. Ayrıca yedek parçaları Clio ile uyumlu olduğu için gayet ucuz ve her yerde bulunuyor. İkinci el piyasası da ne çok iyi ne de çok kötüdür. Temiz kullanılmış bir tanesi tam bir düşük gelirli aile otomobilidir.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu