Buji Borusu Ne İşe Yarar? Değişim Fiyatı ve İşçilik Ücreti

Özellikle BMW marka otomobillerde buji borusu bulunmaktadır. Peki ya buji borusu nedir? Buji borusu ne işe yarar? Buji borusu fiyatı ne kadardır. Değişimi için işçilik ücreti ne kadardır?

Bazı marka ve model otomobillerin her otomobilde bulunmayan parçaları vardır. BMW’de ise bu parçalardan bir tanesi buji borusudur. Buji borusu genellikle BMW’de bulunmasına rağmen bazı Lada marka araçlarda da mevcuttur.

Buji Borusu Ne İşe Yarar?

Bir çok otomobilde bujiler motor bloğunun hemen üstünde yer alır ve dış etkenlere karşı savunmasız biçimdedir. Arka uçları dışarıya baktığı için nem ve kirden etkilenebilirler. Ancak BMW’nin bazı modellerinde bujileri muhafaza etmek için “buji borusu” kullanılır. Buji borusunun görevi aracınızın bujilerini nem, kir ve dış etkenlere karşı korumaktır. Bu boru olmadan da aracınız rahatlıkla çalışabilir.

Buji Borusu Değişimi Ne Kadar Tutar?

Buji borusunu değiştirmenin maliyeti çok fazla değildir. Örneğin BMW’nin parçalarının ne kadar pahalı olduğunu bilirsiniz. Ancak buji borusu fiyatı 100 liradır. Eğer buji değiştirirken kırılırsa ustanız genelde işçilik ücreti almadan değiştirebilir. Ancak yine de bir para istenirse en fazla 20 lira işçilik ücreti karşılığında değiştirebilirsiniz. Buji borusunu değiştirmek 2021 – 2002 yılı için maliyeti 120 lira civarında bir paraya mâl olmaktadır. Piyasada en çok bulunan buji borusu “febi bilstein” markası ile satılmaktadır.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu