Chrysler Le Baron Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumu

Amerikan otomobil markası Chrysler’in E segmenti otomobili olan LeBaron nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chrysler LeBaron kullanıcı yorumuna ve incelemesine yer vereceğiz.

Amerikalılar her zaman rahatlarına düşkün millet olmuşlardır. Otomobil seçimlerinde de bu rahatlık ve güce düşkünlüklerini her zaman göstermişlerdir. Onlar için bir otomobilin ne kadar yaktığı değil, ne kadar güçlü olduğu önemlidir. Chrysler Le Baron’da bu tür bir otomobildir. 1986 ile 1995 yılları arasında üretilmiş sedan ve coupe kasa tipleri bulunmaktadır.

Chrysler Le Baron Nasıl Bir Araba?

E segmenti sedan kasa bir otomobildir. Keskin çizgileri bulunan garip tasarımlı arabadır. Ülkemize de tek tük olsa da getirilmiştir. Hatta ilanlarda bunlardan bazılarını görebilirsiniz. Özellik olarak “klima, hidrolik direksiyon, elektrikli camlar ve aynalar, arka kol dayama, kadife koltuk döşemeleri gibi donanımları vardır. İçerisinde çift renk döşeme kullanılmış olup, genelde çirkin kırmızı bir döşeme ve torpido kaplaması ile üretilmiştir. Chrysler Le Baron’da 3.0 litre hacimli 6 silindirli Mitsubishi üretimi motor vardır. V6 olan bu motor 143 beygir ve 235 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 14, şehir dışında 7.5 litre yakıt tüketmektedir. 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımanlı vites seçenekleri mevcuttur.

Chrysler Le Baron Kullanıcı Yorumu

Bende bir arkadaşım sayesinde bunlardan bir tanesini kullanma fırsatı buldum. Marşa bastığınız anda 6 silindirli motorun homurtusu arabanın içine olduğu gibi geliyor. O kadar güçlü bir motor gibi görünse de çok performanslı değil. Şehir içinde vites geçişlerini baya hissettiriyor ve sarsıntılı bir şanzımanı var. Araba çok büyük olduğu için park ederken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Otobanda biraz yüksek hız denemesi için çıktım. 150 km/s hızdan sonra motor ve yol sesinden yanımdaki arkadaşımın sesini bile duyamıyordum. Yol tutuşu idare eder.

Chrysler Le Baron Alınır Mı?

Eğer Amerikan arabası merakınız yoksa fiyatına aldanıp almaya kalkamayın. Çünkü hiç bir parçası Türkiye’de yok. Motor parçalarını anlayan ustalar başka markalardan uyduruyor ama kaporta aksam parçalarını yurt dışından getirtmek zorunda kalırsınız.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu