Fiat Stilo Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumu

Fiat’ın C segmenti otomobili olan Stilo nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Fiat Stilo kullanıcı yorumu ve incelemesine yer vereceğiz.

Fiat’ın bazı modelleri o kadar dolu ve teknolojik otomobillerdir. Fiat Stilo’da oldukça dolu ve teknolojik bir modeldir. 2003 yılında Fiat Brava modelinin yerine çıkmıştır ve 2006 yılında satıştan kaldırılarak yerini Fiat Bravo modeline bırakmıştır.

Fiat Stilo Nasıl Bir Araba?

Gerçekten çok kaliteli ama bir o kadar da sorunlu bir otomobildir. Bu arabanın tutulmamasının en büyük nedeni elektronik donanımının çok fazla olmasıdır. Çünkü çok fazla elektrik arızası veriyor. Bende 1 yıl kadar dayanabildim Stilo’ya çünkü sürekli bir donanımından arıza veriyordu. Active, Actual, Dynamic ve Dynamic MultiWagon donanım paketleri vardır. ABS, ESP, city direksiyon, 6 hava yastığı, hız sabitleyici, sky window (cam tavan) gibi özellikleri bulunmaktadır. Stilo o kadar sorunludur ki pek çok kronik arızası vardır.

Fiat Stilo Arkadan Görünüşü

Fiat Stilo Kronik Arızaları

  • Rölanti Dalgalanması
  • Cam tavanın su kaçırması
  • Boğaz kelebeği sensörü arızası
  • ECU (beyin arızası)
  • Car Security Arızası
  • Loose Connection arızası
  • Şarj dinamosunun sürekli bozulması
  • Debriyaj takılı kalma arızası
  • Kontak arızası
  • Düşük yağ basıncı (yağ müşürü) arızası,
  • Sileceklerin sürekli bozulması
  • Motor takozunun çabuk kırılması

Gibi kronik sorunları vardır ve bu sorunlar çoğu Stilo sahibinin başına gelen şeylerdir. Ülkemizde 5 ve 6 ileri ileri manuel vitesli şanzıman seçenekleri vardır. 5 kapılı ve 2 kapılı kasa tipleri vardır. Ülkemizde 3 farklı motor seçeneği satılan Stilo’nun motor teknik özellikleri ise şu şekilde.

1.4 Benzinli : 1.4 litre hacimli 16 valf motor 95 beygir ve 128 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur. Stilo’nun kasası ağır olduğu için güçsüz kalıyor. Zaten bu motora sahip Stilo tutulmuyor.

1.6 Benzinli : 103 beygir ve 145 Nm tork güç üretmektedir. En çok tutulan motor seçeneğidir. LPG ile uyumlu bir motor olup şehir içinde 10.5, şehir dışında 6 litre yakıt tüketimi vardır.

1.9 JTD : Stilo’nun tek dizel motor seçeneğidir. 115 beygir ve 255 Nm tork güç üreten bir motordur. Şehir içinde 7.5, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketmektedir. Bu motora sahip Stilo fazla tutulmamaktadır.

Tek Kapı Fiat Stilo

Fiat Stilo Kullanıcı Yorumu

Bende muhtemelen sizin düşündüğünüz gibi düşünüp, az param ile çok donanımlı bir otomobil almak amacıyla Stilo aldım ve 1 yıl boyunca kullandım. İlk olarak aracın iyi yönlerinden bahsedelim. İçerisi oldukça geniştir ve koltukları rahattır. Arka diz mesafesi çok güzeldir. Donanım olarak o dönemde üretilen hemen her otomobilden daha durumdadır. 1.6 litrelik motorunun performansı güzeldir. Şehir içinde ara hızlanmalarda ivmelenmesi idare eder. Yol tutuşu da oldukça üstündür. İçerisinde kaliteli malzeme kullanılmıştır. Çok konforlu bir araba olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Ancak bir de buz dağının görünmeyen yüzü var. Aldıktan sonra bir gün kullandıysam diğer gün muhakkak sanayiye gittim. Ben bu kadar çok arıza çıkaran başka bir araba görmedim. Bir yerini yaptırıyorsunuz diğer tarafı bozuluyor. Cam tavanı kronik sorun olarak tırnak kırıyor ve su kaçırıyor. Yakıtı da fabrika verileri düşük olmasına rağmen çok fazla. Zaten internette Stilo hakkında araştırma yaparsanız ne kadar sorunlu bir otomobil olduğunu görürsünüz.

Fiat Stilo Cam Tavan Açılmış Hali (Sky Window)

Fiat Stilo Alınır Mı?

Evet kaliteli ve donanımlı bir araba. Ancak arıza yapmadığı zamanlarda kullanabilirsiniz. Yedek parça fiyatları çok pahalı. Özellikle kaporta aksam parçalarına neredeyse bir araba parası daha isteyecekler. İkinci eli sorunlu bir araba olarak bilindiği için çok yavaş. Yine de alıp almamak size kalmış.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu