Alfa Romeo Mito Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Alfa Romeo’nun Mini’ye rakip olarak çıkarttığı modeli olan Mito nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Alfa Romeo Mito incelemesine ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

İtalyan Fiat grubunun premium otomobiller üreten markası olan Alfa Romeo her zaman güzel tasarımlı otomobiller üretmişti. Giulietta ile güzel satış rakamları yakalan Alfa Romeo 2008 yılında onun küçük kardeşi olan Mito’yu satışa sundu. 2015 yılında ülkemizde satıştan kaldırılan Mito, dünyada halen daha sıfır olarak satılmaktadır.

Alfa Romeo Mito Nasıl Bir Araba?

B segmenti 4 kapılıcı hatchback bir otomobil olan Mito, ülkemizde her Alfa Romeo modelinde olduğu gibi çok fazla tutulmamıştır. Mito’nun City, Distinctive, MultiAir Quadrifoglio Verde, MultiAir TCT, MultiAir TCT Sportivo ve Progression donanım paketleri vardır. Küçük bir otomobil olmasına rağmen çok dolu dolu bir arabadır. ABS, ESP, 6 hava yastığı, dijital klima, elektrikli aynalar ve camlar ve ön kol dayama gibi özellikleri bulunmaktadır. Mito’nun manuel ve 6 ileri TCT otomatik şanzıman seçekleri vardır. Alfa Romeo Mito motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.3 JTD Dizel : Bildiğiniz Fiat’ın 1.3 multijet motorudur. Çok sağlam ve dayanıklı bir motor olduğu için pek çok marka tarafından kullanılmaktadır. Mito’da 95 beygir ve 200 Nm tork güç üreten versiyonu bulunmaktadır. Şehir içinde 5.5, şehir dışında 3.6 litre yakıt tüketimi vardır.

1.4 T Turbo : Dünyanın en sağlam ve performanslı motorlarından bir tanesidir. Zaten Mito’da en çok tutulan motor seçeneği budur. 135 beygir ve 206 Nm tork güç üretmektedir.  Şehir içinde 7.1, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketmektedir.

1.6 JTD Dizel : Çok fazla tutulmamıştır ki bence Mito için bu motora gerek yok. 105 ve 120 beygirlik iki çeşidi vardır. Mito’yu resmen şahlandıran bir motor.

Alfa Romeo Mito Yandan Görünüşü

Alfa Romeo Mito Kullanıcı Yorumu

Kız kardeşim için Mini alacaktık ancak Mito’yu fark ettik ve hiç bir eksik özelliği olmamasına rağmen daha uygun fiyatlı olması sebebiyle bir Mito aldık. 7 yıldır kullanıyor ve çok memnun. Bende arada sırada Mito’yu kullanıyorum. İlk olarak aracın içinden başlayalım. Tam bir bayan arabasıdır. Ön tarafının genişliği güzeldir ama arka diz mesafesi biraz dardır. İçinde kullanıla malzeme kalitesi abisi olan Giulietta‘dan daha iyi. Kendine has bir tasarımı olan Mito yolda giderken pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Bizdeki 1.3 dizel motorlu olanı. Gayet güzel performansı var. Şehir içinde ara hızlanmalarda falan güzel iş çıkartıyor. Yokuşlarda durup kalkarken ivmelenmesi güzel. Çok seri bir otomobil. Frenleri gayet güçlüdür. Ses yalıtımı güzeldir ancak 1.3 JTD motor sesli çalıştığı için motor sesini içeriye biraz alıyor. Yol tutuşu kendinden beklenmeyecek derece güzeldir. Virajlar kendini hemen salmıyor.

Alfa Romeo Mito Alınır Mı?

Yani şöyle baktığınız zaman bu fiyatlara alabileceğiniz en iyi b segmenti 3 kapılı otomobillerden bir tanesidir. Biz aldık ve çok memnunuz. Kız kardeşim başka arabaya bindiği zaman Mito’nun rahatlığını bulamıyorum diyor. Almadan önce iyi göstermeniz gerekiyor. Çünkü genelde kadın sürüler kullandığı için hemen hepsi çok hasarlı.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu