Kia Sportage Bilinmeyen Özellikleri

Kia Sportage 1993 yılında arabalarını piyasaya sürmeye başlamıştır. Kia, 2016 yılında arabalarında önemli değişiklikler yapmaya başlamış ve bulunduğumuz bu yıla kadar araba modellerinde önemli gelişmeler ve değişimler yapmıştır. Kia Sportage bilinmeyen özellikleri aslında bilinenlerden daha fazladır.

KIA Sportage Bilinmeyen Özellikleri
KIA Sportage Bilinmeyen Özellikleri

Kia Sportage Tasarım Özellikleri

Şık iç ve dış tasarımı estetik olarak ilk göze çarpan özelliklerinden sadece biridir. Dış dizayn olarak tampon, arka ve ön farlar, arka stop lambaları ve yeni nesil tasarımı ile yeni üretim arabaları, spor arabaları andırıyor. İnce ayrıntısından, göz önünde bulunan tüm aksesuarlarına kadar aracın her noktası parlak ve göz alıcı dizayn edilmiştir.

Modern ve kaliteli tasarımı ile arabanın iç tasarımı da hem araç içinde seyahat eden yolculara hem de şoföre fazlası ile konfor ve ferahlık sağlar.  İki farklı renkte kumaş seçimi ve deri koltuk avantajı ile seçenek skalamızı genişletiyor.

Kia Sportage’ın birçok özellikte ve farklı farklı paket seçenekleri vardır ve iki farklı eğlence sistemi seçeneği vardır.

Kia Sportage Paketleri

  • Kia Sportage Cool.
  • Kia Sportage Elegance.
  • Kia Sportage Prestige.
  • Kia Sportage Prestige Design.
  • Kia Sportage GT Line.

Kia Sportage Elegance Paketi Eğlence Sistemleri

  • Kia Sportage Elegance Apple Car Play.
  • Kia Sportage Elegance Android Auto.

Kia Sportage Motor Tasarımı ve Özellikleri

Kia Sportage bilinmeyen özellikleri hakkında bilgi versek bile herkes tarafından bilinen ve çok takdir ile karşılanan bir diğer özelliği ise; Motorunun dizel olması ve motor torkunun 1.6 olmasıdır. Hepimizin bildiği üzere dizel demek güç demektir ve dizel arabaların torku çok güçlüdür.

Dizel motorun yakıt verimliliği diğer motor tiplerine göre daha tasarrufludur. Kia Sportage 1.598 motor hacmi, 136 HP Maksimum motor gücü ve 320 Nm maksimum tork üretimi yapıyor. Kia Sportage yakıt üretimi şehir içi 5,2 litre, şehir dışı 4.6 litredir.

Motor1.6 L
Motor Hacmi1598 cc
Max. Güç136 HP
Silindir Sayısı4
Performans0-100 km/s 11,7 saniye
Max. Tork320 Nm
Max. Hız180 km/s
Boyut4485 mm, yükseklik 1645 mm, genişlik 1855 mm
Şanzıman7 ileri DCT
Lastik225/60 R17
Bagaj Hacmi467 litre
Boş Ağırlığı1.530 kg
Yakıt Tankı62 litre
KIA SPORTAGE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Araç bilgileri KIA resmi sitesinden alınmıştır.

Kia Sportage Donanım

Kia Sportage bilinmeyen özellikleri arasında Türkiye’ de beş farklı paket seçeneği de bulunmaktadır.

Elegance, Prestige Desing, Prestige, Cool, GT Line.

  • Kia Sportage Elegance Paket: Elektrikli bel desteği, LED ışıklı arka stop lambaları, sunroof, yağmur sensörü, Dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, Android Auto ve Apple Carplay desteği ve birçok özelliğe sahip bir pakettir.
  • Kia Sportage Prestige Desing: Led ışıklı farlar, her tamponda metal tampon savunma gücü, deri koltuk, lüks ekran, JBL sistemi ve birçok özellik bu paket içerisinde de yer almaktadır.
  • Kia Sportage Prestige: Bu pakette büyük jantlar göze çarpan en belirgin özelliğidir. Anahtarsız araba içine giriş ve de anahtarsız arabayı çalıştırma bir diğer büyük özelliğidir. Ön ve arka koltuklarda USB girişi ve ısıtmalı direksiyon bu paket içerisinde olan bir diğer Kia Sportage bilinmeyen özellikleri arasında yer alan niteliğidir.
  • Kia Sportage Cool: Bu paket içerisinde genel olarak standart olan özellikler vardır. Ama en belirgin ve arabayı cazip hale getiren özellikleri ise iniş kalkış desteği ve hız sabitleyici özelliğidir.
  • Kia Sportage GT Line: Bu paket içerisinde de standart özellikler ağır basmaktadır. Ama belirleyici özellikleri arasında; İki adet egzoz çıkış yeri, özel tasarım deri koltuklar, smart telefonlar için kablosuz şarj bölümü, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı alarmıdır.  

Diğer KIA modelleri incelemelerimiz için KIA Araç İnceleme sayfamıza göz atın.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu