Chevrolet Celebrity Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumu

Chevrolet’in E segmenti otomobili olan Celebrity nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chevrolet Celebrity inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Amerikalılar her zaman konfor ve lüksüne düşkün insanlar olmuştur. Amerikan pazarı için üretilen otomobiller büyük, güçlü motorlu ve konforlu olurlar. Chevrolet Celebrity’de hakiki Amerikan arabasıdır. 1988 – 1991 yılları arasında üretilmiştir. Ülkemizde de tek tük de olsa vardır.

Chevrolet Celebrity Nasıl Bir Araba?

Gemi gibi araba dedikleri bu olsa gerek. E segmenti bir otomobil olan Celebrity’nin “klima, hidrolik direksiyon, elektrikli camlar ve aynalar” gibi özellikleri vardır. Koldan vitesli bir otomobil olan Celebrity gerçekten tam bir Amerikan arabasıdır. Üzerinde 2.8 litre hacimli 6 silindirli motor bulunmaktadır. V6 bu motor 130 beygir güç üretmektedir. Yakıt tüketimi ise şehir içinde 15.5, şehir dışında 10 litredir. Ama zaten Amerikalılar için bir arabanın ne kadar yaktığı hiç önemli değil. Nasıl olsa savaşlarla ucuz benzine ulaşabiliyorlar.

Chevrolet Celebrity Yandan Görünüşü

Chevrolet Celebrity Kullanıcı Yorumu

Amerikan arabası meraklısı bir arkadaşım sayesinde bu arabayı kullanma fırsatı buldum. İlk olarak ön koltuklar arasında hiç boşluk olmaması dikkat çekiyor. Ayrıca içi çok geniş bir otomobil. Arka diz mesafesi devasa. Tasarım olarak çizgili hatlara sahip. Arka sütunu neredeyse dik olarak iniyor. V6 motor olmasına rağmen performansını ben çok beğenmedim. Ara hızlanmaları çok zayıf. Ayrıca yakıtı resmen içiyor. 100 liralık benzin ile yarım saat anca gezdik. Yol tutuşu model yılına göre güzel. Motor ve yol sesini içeriye alıyor.

Chevrolet Celebrity Alınır Mı?

Evet eğer klasik Amerikan arabası merakınız varsa alabilirsiniz. Ama dediğim gibi sadece hobi amaçlı olarak alınabilecek bir otomobil. Ne motor, ne kaporta aksam parçaları Türkiye’de yok. Bir ihtiyacınız olduğunda Ebay üzerinden getirtiyorsunuz.

Kaynak : otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu