Jant Sızdırmazlık Solüsyonu Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır? Fiyatı

Gün geçtikçe otomobil tamir ve bakım ürünleri de artıyor. Bu ürünlerden bir tanesi de jant sızdırmazlık solüsyonudur. Peki ya jant sızdırmazlık solüsyonu ne işe yarar? Jant sızdırmazlık solüsyonu nasıl kullanılır? Jant sızdırmazlık solüsyonu fiyatı ne kadar?

Eğer aracınız jant kenarlarından hava kaçırıyorsa önceden bir oto lastikçiye giderek bunu tamir ettirmeniz gerekiyordu. Ancak gün geçtikçe sürücülerin kendi işlerini kendisi yapması için pek çok yardımcı şey çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de jant sızdırmazlık solüsyonudur. Herkesin kendi kendine uygulayabileceği bir yapışkan madde olan jant sızdırmazlık solüsyonunu, jant kenarlarından hava kaçıran araçlarınıza kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : Lastik Janttan Neden Hava Kaçırır?

Jant Sızdırmazlık Solüsyonu Nasıl Kullanılır?

Bu solüsyonu sadece otomobil lastiklerinde değil, bisiklet, motosikletlerde de kullanabilirsiniz. Kullanmaya başlamadan önce yanınızda bir hava pompası olması gerekiyor. Eğer pompa yoksa bir benzinliğe giderek havanın yanında uyguların.

1. Adım : Aracınızın lastik havasını indirin.

2. Adım : Lastik ve jantın birleşim noktasına elinizle bastırarak arasınız açın.

3. Adım : Solüsyonu sürün. Boşluk kalmamasına dikkat edin.

4. Adım : Ardından tekrar hava basın.

100 ml. şişelerde satılan bu solüsyonun bir kutusu 4 otomobil lastiğine yetecek kadardır. Ancak her lastiğe sürmeyebilirsiniz. Hangi lastik jant kenarından hava kaçırıyorsa oraya uygulama yapabilirsiniz. Bu solüsyonun fiyatı ise şuan için 50 lira. 2022 fiyatı ise 60 liradır.

Kaynak : otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu