Gaz Teli Tamiri ve Değişim Fiyatı? Gaz Teli Ne Kadara Değişir?

Eski sistem otomobillerde gaz eli bulunmaktadır. Bildiğimiz bir tel olduğu için kopabilir ve sizi yolda bırakabilir. Peki ya gaz teli arızası belirtileri nedir? Gaz teli koparsa ne olur? Gaz teli fiyatları ne kadardır? Gaz teli değişimi ne kadara yapılır? Parça fiyatı ve işçilik ücreti hakkında bilgi vereceğiz.

Günümüzdeki çoğu otomobilde sürücü gaza bastığında elektronik bir devre sürücünün gaza bastığını algılar ve motora hava girişine izin verir. Ancak eski otomobillerde bu sistem gaz teli yardımıyla yapılmaktaydı. Sürücü gaza bastıkça tek geri çekilir ve o kadar hava kelebek boğazından motora emilirdi. Gaz teli ne işe yarar diye soracak olursanız, kelebek boğazının açılıp kapanmasını sağlayan parçadır.

Bildiğimiz çelik bir halat olan gaz teli zamanla aşınır ve kopabilir. Koptuğu zaman aracınıza gaz veremeyeceğiniz için yolda kalacaksınız. Gaz teli kopmadan önce genelde bir belirti vermez. Ancak nadiren de olsa gazda takılmalar meydana gelebilir. Eğer aracınızın gaz pedalı takılıyorsa, gaz telinin kopmak üzere olduğunun belirtisi olabilir.

Aracınızın gaz telini ayda bir kere görsel olarak incelemenizde fayda vardır. Bu tel genelde bağlantı noktalarından kopar. Bu sebeple bağlantı noktalarında bir aşınma varsa kopmasını beklemeden değiştirmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Sıradan Bir Gaz Teli

Gaz Teli Fiyatları Ne Kadar?

Otomobillerin marka ve modellerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin bir Tofaş şahin’in gaz teli fiyatı 40 lira iken bir Renault Megane 1’in gaz teli 60 lira, Ford Escort’un gaz teli 70 liraya satılmaktadır. Ancak en pahalı gaz teli 100 lira civarındadır.

Gaz Teli Nasıl ve Ne Kadara Değiştirilir?

Otomobilinizin gaz telini değiştirmek basit bir işlemdir. Ancak yine de bir ustaya gitmenizde fayda vardır. Gaz teli değiştirmek yarım saat 45 dakika bir süre sürmektedir. Ayrıca ustanız bu işlem için en fazla  100 lira işçilik ücreti isteyecektir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu