Lotus Elise Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Süper otomobiller üreten Lotus Elise modeli nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Lotus Elise kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Lotus Elise
Lotus Elise

Lotus, İngiltere’de kurulmuş daha sonra Malezyalı otomobil üreticisi Proton tarafından satın alınmış bir süper otomobil markasıdır. Elise modeli, Lotus’un en çok satılan modelidir. İlk olarak 1995 yılında üretilmeye başlanan Elise günümüzde halen daha üretilmektedir. Ülkemize 2017 yılından sonraki modelleri daha çok getirilmiştir.

Lotus Elise Nasıl Bir Araba?

Elise küçük tasarımlı bir Roadster kasa tipinde bir otomobildir. Kendine has bir yapısı vardır. Alüminyum kasa üzerine eklenmiş kompozit bir kasası vardır. Bu da Elise’nin 650 kilo ağırlığında olmasını sağlıyor. Özellik olarak “ABS, ESP, hardtop, softtop, klima, el gazı, sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları ” gibi özellikleri vardır. Elise, arkadan itişli aktarma sistemine sahiptir. Şanzıman olarak 6 ileri vites bulunmaktadır. Motoru ise 1.8 litre hacminde Turbo motordur. Bu motorun 0-100 hızlanması 5.2 saniyedir. 4 silindirli olan bu motor 246 beygir ve 250 Nm tork güç üretmektedir. Hava soğutmalı fren disklerine sahiptir.

Elise Yandan Görünüm
Elise Yandan Görünüm

Lotus Elise Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşımın vasıtasıyla bir Elise kullanma fırsatı buldum. İlk gördüğüm de ne kadar küçük bir araba demiştim. İçine oturduğumda Lotus’un o kendine has iç tasarımı karşılıyor. El dikimi olan Lotus logolu spor koltukları bir harika. Şehir içinde biraz gezmek için çıktığımızda yoldaki herkes dönüp arabaya bakıyordu. Ara hızlanmaları falan çok harika.

Gaza yüklendiğimde anında hızlanıyor. Hatta öyle bir hızlanma ki insanı yüksek “G” kuvvetine maruz bırakıyor. Yüksek denemek için Ankara Kuzey Çevre otobanına gittim. 220 km/s hıza ne ara çıktı hiç anlamadım. Yol tutuşuna hayran kaldım. Focus ile 90’la girdiğim virajlara Lotus elise ile 180 km/s hızla girdim ve bana mısın demedi. Gaza yüklendikçe motorun o hırçın sesi insanı kendinden geçiriyor.

Lotus Elise Arkadan Görünüm
Elise Arkadan Görünüm

Lotus Elise Alınır Mı?

Eğer amacınız spor bir süper otomobil almak ise Elise fiyatını hak etmeyen bir model bence. Bugün 1-1.5 milyon lira arasında bir fiyata satılıyor. Bu paralara çok daha performanslı bir model alınabilir. Ancak burada ben Elise kötü bir araba demiyorum. Bence parasını hak etmiyor diyorum. Yine de karar sizin.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu