Araba Kalorifer Peteği Ne Kadara Temizlenir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti

Kış ayı artık iyice yaklaştı. Aracımızın kaloriferinin ısıtması için peteğinin tıkalı olmaması gerekir? Peki ya tıkalı kalorifer peteği göğsü sökmede ne kadara temizlenir? Kalorifer petek temizleme fiyatı ne kadardır? Kalorifer petek temizleme işçilik ücreti ne kadar tutar?

Kalorifer Peteği
Kalorifer Peteği

Otomobillerimizin kaloriferinin ısıtmasının en büyük nedeni kalorifer peteğinin tıkanmasıdır. Eskiden kalorifer peteğinin temizlenmesi için ön göğüsün sökülmesi gerekirdi. Bu işlem hem çok ucuz sürer hem de pahalı olurdu. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte araba kalorifer peteği makine yardımıyla temizlenebilmektedir. Bu işlem için oto sanayilerde pek çok yer bulunmaktadır.

Makine İle Kalorifer Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Bu işlem için kalorifer petek temizleme makinesi bulunan bir iş yerine gitmeniz gerekecektir. Ustanız aracınızın kalorifer hortumlarını sökerek makineye başlar. Makine içerisinde bulunan temizleyici ilaç kaloriferin içine gönderilir. Kalorifer içerisinde tıkanmaya neden olan pas, kireç ve korozyon basınçlı ilaç yardımıyla temizlenir. Böylelikle aracınızın motor suyu, kalorifer peteğine çok daha rahat ulaşır ve aracınızın kaloriferinin ısıtmasını sağlar.

Kalorifer Peteği Temizleme Makinesi
Kalorifer Peteği Temizleme Makinesi

Araba Kalorifer Peteği Temizlik Fiyatı

Bende kış hazırlıkları için bugün aracımın kalorifer peteğini temizlettim. Bir kaç yerden fiyat aldım ve 250 ile 350 lira arasında fiyat verdiler. Ben 350 liralık temizliği pazarlıkla 300 liraya indirdim. Ayrıca bu fiyata işçilik ve petek temizlik ilacı da dahil. Ustayla petek temizlenirken konuştuğumda 150 liraya bile yapanlar var ama onların makinesi eski olduğu için iyi temizlemiyor dedi. Yani ucuza kaçayım derken paranızın boşa gitmemesine özen gösterin. Aracımın kaloriferi şimdi sıcak üflüyor. Sabah soğuk olduğu için kaloriferi açtım ısıtması çok iyiydi.

Aracınızın kalorifer peteğinin tıkanmamasını istiyorsanız aracınızın radyatöründe yaz kış antifrizli kireçsiz su kullanmanız gerekmektedir. Çünkü Türkiye’de şebeke suyu çok kireçli olduğu için motor soğutma radyatörünü ve kalorifer peteğini tıkayabiliyor. Bu da aracınızın kaloriferinin ya ısıtmamasına ya da ılık üflemesine neden oluyor.

Kalorifer peteği temizliği yaptırılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, işlemin yetkili servis tarafından yapılması gerekliliğidir. Aksi halde yapılacak yanlış bir işlem daha fazla maliyete sebep olacaktır.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu