Alfa Romeo 166 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Belki de seri üretim en garip tasarımlı otomobillerden bir tanesi olan Alfa Romeo 166 nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Alfa Romeo 166 kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Dış Görünüm

Alfa Romeo, İtalya’nın her sınıfta otomobil üreten tek markasıdır. Tasarım olarak her zaman diğer tüm otomobillerden farklı olmuştur. Alfa Romeo 166’da çok garip tasarımlı bir otomobildir. Açıkçası benim çok hoşuma giden bir tasarıma sahip. Alfa Romeo 164‘ün yerine 1998 yılında üretilmiştir. Kasım 2003’te makyajlanmış, 2007 yılında üretimden kaldırılmıştır.

Alfa Romeo 166 Nasıl Bir Araba?

166’nın en öne çıkan özelliği tasarımının farklı olmasıdır. Ön farları kenarlardadır ve kaputun ucu orta ızgaraya doğru uzanır. Şöyle ilk baktığınız zaman çirkin ördeğe benzer bir tasarıma sahiptir. TB, TS ve Sportronic donanım paketleri vardır. donanım olarak “ABS, ESP, dört cam otomatiği, elektrikli koltuklar, elektrikli aynalar, 8 hava yastığı, deri koltuklar, dijital klima ve o zamanlar çoğu otomobilde bulunmayan renkli multimedya ekranı gibi özelliklere sahiptir. Otomobil pazarında rakipleri Volvo S60, BMW 6 serisi ve Mercedes E serisidir. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

Alfa Romeo 166 Görünüşü

2.0 Twin Spark : 2.0 TS olarak bilinende bu motor 166’nın ülkemizde en çok tutulan motor seçeneğidir. 150 beygir ve 181 Nm tork güç üretmektedir.  Motor performansı 0-100 hızlanması 9.8 saniyedir. Yakıt tüketimi ise şehir içinde 13, şehir dışında 8 litredir. LPG ile uyumlu bir motordur.

2.4 JTD : Turbo dizel teknolojisinin ilk örneklerinden bir tanesidir. 5 silindirli ve 20 valf olan bu motor 175 beygir ve 330 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında 6.2 litre yakıt tüketmektedir.

2.5 V6 : Adından da anlaşılacağı üzere 6 silindirli ve 24 valf olan bu motor 188 beygir ve 221 Nm tork güç üretmektedir. Yakıt tüketimi şehir içinde 18, şehir dışında 10 litredir.

Alfa Romeo 166’nın Sportronic adında 4 ileri otomatik şanzıman ve 5 ileri manuel vitesli seçenekleri vardır.

Alfa Romeo 166 Kullanıcı Yorumu

İnşaat işiyle uğraşıyorum. Bir alacağımı tahsil edemediğim için, bana borcu olan adam yok parasına Alfa Romeo 166 2.0 motorlu olanından verdi. İlk başta istemedim ama arabayı görünce çok hoşuma gitti. Bende 1 yıldan bu yana kullanıyorum. Gerçekten çok kaliteli bir otomobil. İçerisi yayla gibi geniştir. 2.0 motoru biraz hantal kalıyor ama olsun idare eder işte. Mesela en sevmediğim yönü yokuşlarda kalkarken zor ivmelenmesidir. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi çok üstündür.. Deri koltukları gerçekten hakiki deriden üretilmiştir. Ses yalıtımı çok başarılıdır. Araba yolda giderken ne motor, ne de yol sesini içeriye almıyor. Uzun yolda yol tutuşu çok güzeldir. Sert virajlara yüksek hızlarla girebiliyorum. Frenleri çok hassas ve güçlüdür.

İç Kısım

Alfa Romeo 166 Alınır Mı?

Yazımda da bahsettiğim gibi bir alacağım karşılığında aldım bu arabayı. İlk aldığımda satmak için uğraştım hatta çok düşük bir fiyat bile yazdım ama ne arayan ne de soran oldu. Sanıyorum son sahibi ben oldum. Ama şuan iyiki de satmamışım diyorum. Gerçekten kullanırken çok büyük zevk alıyorum. Sürüş zevki çok üstün bir araba. Bir keresinde kazaya karıştım bazı parçalarının İtalya’dan gelmesini bekledik. Eğer bir Alfa Romeo 166 alacaksanız bunları mutlaka göz önünde bulundurun.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu