Honda S2000 Nasıl Araba?

Honda S2000 nasıl araba? Kısa cevabım “safkan bir pist arabası” olurdu. BMW Z4 ile Honda S2000 arasında kalan bir arkadaşımın ricası ile bu yazıyı yazma gereği duydum. İkisini de kullanan biri olarak, birbirine bu kadar benzeyip, birbirinden bu kadar farklı iki aracı da kullanmış olmak bana çok keyif verdi.

Honda ve Spor Araç Takıntısı

Japon markası olan Honda dünya çapında otomotiv sektöründe kendine has modelleri, güçlü ve dayanıklı araç üretimleri ile hız tutkunları için ayrı bir öneme sahiptir. Sadece hız tutkunları için değil, spor ve atik üretim bandı ile motosiklet, tekne motorları ve uçak üretimi yapan bir marka olarak sektörde önemli bir yere sahiptir. Honda araçları tümüyle dayanıklı yapısı ve konforu ile bilinir. Japon teknolojisi kalitesinin namı değer kanıtı niteliğindedir. Bu anlamda Honda kendi üretim alanlarında birçok başarı elde etmiş ve ödüller almıştır.

Honda S2000 Nasıl Araba?
Honda S2000 Nasıl Araba?

Bilen bilir, hayatının belli döneminde Honda kullanmış kişiler de ister istemez Honda takıntısı oluşmaya başlar. Çünkü araç resmen sizle konuşur, aranızda duygusal bir bağ kurar. Japonlar bunu nasıl yapıyor bilmiyorum fakat Honda bambaşka bir üretici.

Honda S200 Nasıl Araba

Honda S2000 model otomobil ise efsanevi bir özelliğe sahiptir. 1999-2009 yıllarında üretilen ve dünya çapında milyonlarca satış gören S2000’nin yine dünya çapında fanları vardır. İlk çıktığı andan itibaren büyük ilgi görmüş ve çok beğenilmiştir.

Halk Tipi Ferrari

Hatta halk tipi Ferrari olarak anılmış ve üstün donanımı ile otomobil tutkunları arasında apayrı bir öneme sahip olmuştur. Elbette ki gerçekçi bakış açısı ile bu kadar ünlenmesinin nedeni olarak ekonomik fiyata üstün performans sağlamış olması örnek gösterilebilir. Daha doğrusu Ferrari ile kıyaslandığında Ferrari’ye oranla daha uygun fiyata sunduğu performansı ile dikkat çekmiştir.

Honda S2000 üstün performans özelliği ile bir spor otomobilden beklenen tüm isteklere cevap veren bir model olmuştur. Bu konudaki ana sebep Formula birdeki geliştirilen tasarımların hepsinin Honda S2000’de uygulanmış olmasıdır.

Honda S2000 Performans Özellikleri

Motor devrinin ultra yüksek olması kullanıcısına kendisini yarış arabasında olma hissiyatını veriyor. Hız tutkunları için özel bir kitleye sahip olan S2000 kendine özgü hayran kitlesine sahiptir. 0-100 kilometrede 6 saniyede hızlanabilen S2000 modeli 270 kilometreyi rahatlıkla görebiliyor.

Güçlü motoru ile ilk başta kullanıcı koltuğuna oturanları tedirgin etmiş olsa da üstün yol tutuş özelliği ile hakimiyeti kolaylıkla sağlayabiliyor. Honda S2000 üzeri açılabilir çift kişilik otomobiller arasında piyasaya sunulduğu andan günümüze kadar geniş bir kitlenin gönlüne taht kurmuş bir modeldir. Çift kişilik yapısı ve yüksek motor gücüne sahip olması nedeni ile ilgilisine hitap eden ünlü spor model araçlar arasındadır.

Honda S2000 Kullanıcı Yorumları

Honda S2000 kullanıcı yorumları, memnuniyet içeren yorumlar olarak karşımıza çıkıyor. S2000 hızlı bir araçtır. Şöyle ki koltuğa oturup gaza yeltendiğiniz anda bir anda istemsizce geriye yaslanabilirsiniz. Dolayısı ile bu anlamda kendi kitlesinde gönüllerde taht kuran bir modeldir. En çok modifiye edilen araçlar arasında yer alsa da modifiyenin en çok yakıştığı modeller arasındadır diyebiliriz. Honda markası genel olarak hem iç aksanda hem de kaporta tasarımında kalitesinden ödün vermiyor.

Bu bağlamda S2000’lerin bilinen kronik bir arızası yoktur. Olumsuz yorumların ve durumların en başında pert oranın yüksek çıkması gösterilebilir. Bu durumun en büyük etkeni bilinçsiz kullanımdır. Maalesef ülkemizde prestij manasında bilinçsiz araç kullanımı oldukça fazladır. S2000 yüksek hızda üstün yol tutuş kabiliyetine hâkim olsa da hızın vermiş olduğu etkiyle savrulabilmesi ince bir çizgiye bağlıdır. Bu anlamda tecrübesiz ve kör cesaret ile kullanılan S2000 kazaları ile karşılaşmak muhtemeldir. Neyse ki geçmiş yıllara göre bu modelde kaza oranlarına günümüzde artık rastlanmıyor.

Honda S2000 hayranlarının ve ilgilisinin asla vazgeçmediği modeller arasında yer alarak günümüzde hala önemli bir popülerliğe sahiptir.

Emir Göründü

Selamlar, ben Emir. 1992 Eskişehir doğumlu metalurji ve malzeme mühendisiyim. Kendimi klasik araba tutkunu olarak betimlemekten keyif duyuyorum. 2022 yılında dahil olduğum otobilgisi.com ailesi ile birlikte sizlere otomotiv sektöründen izlenimlerimi aktarmaya çalışmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu